Daugeliui aktualus klausimas – kokiu kuru varomą automobilį turėtumėme rinktis? Šiai dienai internete, o taip pat ir mūsų portale, pastebime itin aktyvias diskusijas ir daugelis pasiskirstę į priešingas stovyklas. Kai kurie giria elektrinius automobilius, tačiau nemaža dalis juos peikia ir siūlo rinktis vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones.

Oficialioje Bilis.lt „Facebook“ paskyroje atlikome apklausą, kurioje klausėme kokiu kuru varomą automobilį būtų linkę pasirinkti mūsų lankytojai. Socialiniame tinkle surengtoje apklausoje dalyvavo 996 asmenys, o rezultatai – daugiau nei akivaizdūs.

Net 56 proc. apklaustųjų yra linkę dyzelinu varomą transporto priemonę. Tokie rezultatai neturėtų labai stipriai stebinti. Kaip žinia, dyzeliniai automobiliai yra laikomi gerokai ekonomiškesni nei benzininiai. Skaičiuojama, kad tokiais transporto priemonės sunaudoja iki 20 proc. mažiau kuro, o kur dar faktas, jog toks kuras yra kiek pigesnis nei benzinas.

Antra pagal populiarumą opcija – benzinas. Šį variantą pasirinko beveik 34 proc. mūsų „Facebook“ paskyros lankytojų. Benzinas yra kiek ekonomiškesnis pasirinkimas ir užtikrina didesnę galią nei dyzelinas. Be to, benzininių transporto priemonių gamyba ir priežiūra yra pigesnė nei dyzelinių.

Elektriniai automobiliai ir toliau nesulaukia didelio lietuvių susidomėjimo. Mūsų apklausoje šią opciją pasirinko vos 13 balsavusiųjų, o tai yra tik 1,3 proc. Elektromobiliai vis dar yra gerokai brangesnis pasirinkimas nei vidaus degimo varikliais aprūpinti automobiliai.

Verta paminėti ir tai, jog kai kurie balsavę rinkose ir opciją su dujų įranga. Tokių balsavusių buvo 8,6 proc. Tiesa, kai kurie balsavę už benzininį variantą pažymėjo ir tai, kad šiuo metu vairuoja hibridinį automobilį.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas