Visoje šalyje daugėjant elektromobilių, prie jų prisitaiko ir kriminalistai. Įtariamasis, bėgantis „Tesla Model Y“ arba „Hyundai Ioniq 5 N“ automobiliu, miesto gatvėmis gali lengvai aplenkti V6 varikliu varomą „Charger“.

Kaip pripažins bet kuris galingo automobilio vairuotojas, kuriam teko paragauti elektrinio krosoverio ar šeimyninio sedano – elektrinės transporto priemonės turi galimybę iš karto pasiekti sukimo momentą ir įsibėgėti 2-3 kartus greičiau nei įprasta vidaus degimo varikliu varoma transporto priemonė.

Pavyzdžiui, Mičigano valstijos atliktų bandymų duomenimis, „Kia EV6 GT“ nuo 0 iki 100 km įsibėgėja vos per 3,2 sekundės. Taigi, policijos departamentai visoje šalyje suprato, kad reikia įvairinti savo automobilių parką, kad galėtų prisitaikyti prie šios naujos realybės.

Neseniai, netoli Džordžijos technikos universiteto, vykusių policijos gaudynių metu įtariamasis šaudymu bėgo nuo policijos automobiliu „Tesla Model Y“. Persekiojimo metu pareigūnai pametė iš akių transporto priemonę, kuri sugebėjo įvažiuoti į eismą ir išvažiuoti iš jo, miesto gatvėse išlaikydama 70 km/h greitį. Laimei, pareigūnams pavyko sulaikyti šaulį po to, kai įtariamasis po susidūrimo su kitu vairuotoju pabėgo pėsčiomis.

Naujojo Hampšyro skaičiavimais, kiekvienas vidaus degimo varikliu varomas automobilis, pakeistas elektra varomu, mokesčių mokėtojams sutaupo 5 tūkst. JAV dolerių per metus ar daugiau. Džordžijos technikos universitetas tikisi sutaupyti 4 tūkst. JAV dolerių vien dėl to, kad savo parką papildė trimis „Mustang Mach-E GT“ automobiliais.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas