Didžiosios Kinijos bendrovės vis aktyviau ieško vietų, kur galėtų statyti savo automobilių gamyklas. Atitinkamas derybas veda ir „Dongfeng Motor Group“, kuri planuoja statyti savo gamyklą Italijoje. Kaip skelbia šaltiniai, Italijos vyriausybė ir Kinijos milžinė artėja prie susitarimo.

Mes jau rašėme apie vykstančias derybas, o dabar aiškėja ir daugiau galimo susitarimo detalių. Pasak su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, Italija prašo „Dongfeng Motor“” sutikti su kibernetinio saugumo ir duomenų apsaugos apsaugos priemonėmis.

Vykstant deryboms su „Dongfeng“, ministro pirmininko Giorgia Meloni vyriausybė saugumo sumetimais reikalauja, kad tokius komponentus, kaip informacijos ir pramogų įrenginiai, tiektų vietos tiekėjai. Tai yra vienas pagrindinių aspektų, jeigu ši Kinijos bendrovė nori savo gamyklą statyti Italijoje.

G. Meloni vyriausybė siekia pasinaudoti Kinijos investicijų į automobilių pramonę, kuri pastaraisiais dešimtmečiais susitraukė, teikiama nauda ir kartu spręsti su duomenų apsauga ir kibernetiniu saugumu susijusius klausimus.

„Kinijos automobilių gamintojo atvykimas į Italiją galėtų padėti įpūsti naujos gyvybės į sustingusią rinką, jei vietos tiekėjai atliktų lemiamą vaidmenį tiekiant komponentus ir užtikrinant vakarietiškus saugumo standartus – ypač naujos kartos automobiliams”, – sakė konsultacinės bendrovės „AlixPartners” pirmininkas Stefano Aversa.

Skelbiama, jog Italija paragino „Dongfeng“ bent 45 proc. visų automobilio komponentų tiekti iš Italijos, o tai leistų Kinijos bendrovei gauti kelis šimtus milijonų eurų valstybės paskatų. Tiesa, tokių kalbų Italijos vyriausybė nekomentuoja.

Priminsime, kad Italija yra įsipareigojusi iki 2030 metų padidinti automobilių gamybą šalyje iki 1 mln. automobilių. Tarptautinės variklinių transporto priemonių gamintojų organizacijos duomenimis, praėjusiais metais gamyba siekė 880 tūkst.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas