Kinijos elektromobilių gamintoja „Human Horizons Group“, prabangių elektromobilių prekės ženklo „HiPhi“ kūrėja, pateikė prašymą dėl restruktūrizavimo iki bankroto ir tapo dar viena Kinijos automobilių rinkos, kurioje vyrauja milžiniška konkurencija, auka.

Remiantis rugpjūčio 9 dieną paskelbtu teismo dokumentu, gamintojas pateikė prašymą Yanchengo, rytinio Kinijos miesto, kuriame įsikūrusi jo gamykla, teismui, teigdamas, kad nuo balandžio mėnesio jo turtas nebegali padengti skolų ir atitinka bankroto sąlygas.

Teismas nusprendė, kad „Human Horizons“ atitinka restruktūrizavimo sąlygas, ir paskirs administratorių, kuris prižiūrės procesą šešis mėnesius, su galimybe jį pratęsti dar trims mėnesiams, sakoma dokumente.

2019 metais įkurta bendrovė „HiPhi“ buvo nusitaikiusi į plėtrą Europoje. Praėjusiais metais ji pradėjo dviejų modelių – X didelio visureigio ir Z GT sedano – pardavimus Vokietijoje ir Norvegijoje, o rugsėjį tęsė savo veiklą pasirodydama Miunchene vykusioje IAA mobilumo automobilių parodoje.

Sunkumų patiriantis elektromobilių gamintojas nuo vasario mėn. sustabdė gamybą po to, kai uždarė parduotuves ir negalėjo atsiskaityti su tiekėjais dėl metų metus trukusių prastų pardavimų. Iki 2023 metų ji pristatė mažiau nei 8 tūkst. savo prabangių elektromobilių.

Sunkus „HiPhi“ likimas rodo, su kokiu iššūkiu susiduria automobilių gamintojai Kinijoje, kur daugiau nei 100 prekės ženklų yra įsitraukę į kainų karą lėtėjant vartotojų paklausai dėl smunkančios ekonomikos ir 2022 metais nustojus galioti nacionalinei EV pirkimo subsidijai.

Ant žlugimo ribos atsidūrė ir kiti mažesni rinkos dalyviai, įskaitant „WM Motors Holdings Ltd“ ir nekilnojamojo turto plėtotojo „China Evergrande Group“ EV padalinį.

Bendrovė „Human Horizons“ bandė ieškoti pagalbos iš išorės, o gegužės mėnesį Kinijos žiniasklaida pranešė, kad bendrovė „iAuto Group“ sutiko suteikti 1 mlrd. JAV dolerių finansavimą, kad galėtų atkurti savo komandą ir atnaujinti gamybą. Panašu, kad šis sandoris įstrigo, atsižvelgiant į tai, kad įmonei pradėta bankroto procedūra.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas