Vokietijos riedėjimo elementų guolių, skirtų automobilių, aviacijos ir pramonės reikmėms, gamintoja „Schaeffler“ lėtina elektrinių automobilių komponentų gamybą, nes vairuotojai mieliau renkasi hibridines transporto priemones.

„Elektromobilių bumas sulėtėjo, ir akivaizdu, kad hibridinės pavaros renesansuoja“, – sakė „Schaeffler“ generalinis direktorius Klausas Rosenfeldas. „Kadangi automobilių gamintojai turi laikytis išmetamųjų teršalų išmetimo tikslų, elektrifikavimo tendencija išlieka nepakitusi“.

Dėl sulėtėjusios elektromobilių paklausos pramonė pertvarko strategijas. Kiek anksčiau, Prancūzijos automobilių dalių tiekėja „OPmobility“ įspėjo, kad elektromobilių gamyba yra kone perpus mažesnė nei automobilių gamintojų lūkesčiai.

Praėjusį mėnesį „General Motors“ atšaukė anksčiau išsikeltą tikslą kasmet pagaminti 1 mln. elektromobilių, o „Volkswagen Group“ dėl mažos paklausos pradėjo derybas dėl galimo gamyklos Briuselyje, kurioje gaminamas elektrinis visureigis „Audi Q8 E-tron“, uždarymo.

Bendrovė „Schaeffler“, gaminanti guolius ir įvairius kitus automobilių komponentus, nesiruošia grįžti prie braižymo lentos ir tiekti elektrinius automobilius, nors visiškai elektrinių transmisijų plėtra sulėtėjo, sakė K. Rosenfeldas.

Jis sakė, kad bendrovės elektrinių transporto priemonių dalių gamyklos vis dar dirba, o užsakymų šioms dalims yra daug. Pirmąjį pusmetį pajamos iš e. mobilumo išaugo 10,3 proc. dėl Kinijos ir JAV paklausos įvairioms pavaroms ir naujų produktų pasiūlos.

Iki birželio mėnesio buvo gauta užsakymų už 2,1 mlrd. eurų, todėl iš anksto buvo užsibrėžtas 2-3 mlrd. eurų tikslas visiems metams. Bendrovė taip pat tęsia automobilių dalių tiekėjo „Vitesco Technologies“ susijungimą, kad sustiprintų savo pozicijas elektromobilių srityje.

Spalio mėnesį „Schaeffler“ pateikė 3,64 mlrd. eurų vertės pasiūlymą pirkti bendrovę, nes milijardierių šeima „Schaeffler“ stengiasi pertvarkyti savo pramonės imperiją, kurią sudaro „Schaeffler“, „Continental“ ir „Vitesco“.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas