Bendrovė „Forge Battery“ neseniai paskelbė pradėjusi tiekti savo 21 700 cilindrinių ličio jonų akumuliatorių elementų, kurių energijos tankis yra įspūdingas ir siekia 300 Wh/kg. Naujosios baterijos jau yra platinamas potencialiems partneriams, taip pat ir esamiems partneriams.

21 700 akumuliatoriaus standartas užtikrina gerokai didesnę energiją esant tam pačiam tūriui, palyginti su plačiai naudojamu 18 650 akumuliatoriaus standartu. Bendrovė „Forge Battery“ tai pasiekia naudodama vadinamąjį atominį šarvą – itin ploną nanodangą, kuri leidžia pasiekti didesnį tankį.

Naujasis elementas vadinamas „Gen 1.1 Supercell“ ir jame naudojamas ličio nikelio mangano kobalto oksido katodas ir silikono oksido grafito kompozito anodas. Šis mišinys leidžia visiškai įkrauti akumuliatorių per 10 minučių, neprarandant jo eksploatavimo trukmės. Be to, „Gen 1.1 Supercell“ atitinka griežčiausius UN 38.3 ir UL 1642 transportavimo standartus.

„Forge Battery“ atstovai patikino, kad pristatyta technologija lenkia visus iki vieno šiuo metu rinkoje esančius akumuliatorius. Bendrovė jau pasirašė sutartis su įvairiais partneriais, tačiau neatskleidžia, kurie elektromobilių gamintojai naudosis „Gen 1.1 Supercell“.

Be to, su minėtais partneriais ji yra sudariusi sutartis dėl kelių gigavatvalandžių per metus supirkimo ir jau yra gavusi ketinimų raštus dėl 24 GWh per metus.

„Gen 1.1 Supercell“ yra skirtas naudoti elektromobiliuose, elektra varomuose sunkvežimiuose, motocikluose, taip pat kosminėje erdvėje ir Gynybos departamente. Komercinę gamybą planuojama pradėti jau 2026 metais.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas