Kinijos valstybinės korporacijos „Dongfeng Motor Corporation“ prabangių automobilių padalinys „Voyah“ pristatė naują modelį. Kompanijos atstovai pademonstravo visiškai elektrinį „Zhiyin“ visureigį, kuris turėtų debiutuoti ir pasaulinėje rinkoje.

Naujasis „Zhiyin“ yra ketvirtasis „Voyah“ linijos modelis, pasižymintis firminiu markės dizainu. Jį iš karto galima atpažinti iš priekyje ir gale esančių permatomų žibintų, integruotų su „Voyah“ logotipu. Visureigio ilgis – 4725 mm, plotis – 1900 mm, aukštis – 1636 mm, ratų bazė – 2900 mm. Tai tik truputį mažiau nei „Tesla Model Y“.

Voyah Zhiyin / Gamintojo nuotr.

Elektrinis visureigis siūlo prabangią ir technologiškai pažangią aplinką. Pagrindinį vaidmenį salone užima didelis prietaisų skydelyje sumontuotas ekranas, kurį papildo mažesnis prietaisų skydelis ir priekinis ekranas. Durelės be rėmų ir gausiai naudojama oda sustiprina aukščiausios kokybės pojūtį. Visureigyje taip pat įdiegta „Huawei“ išmanioji vairuotojo kabina ir išmanioji vairavimo sistema.

„Zhiyin“ bus parduodamas tiek su vienu, tiek su dviem elektriniais varikliais. Galiniais ratais varomose versijose galima rinktis iš 215 kW arba 230 kW elektros variklių, kurie suporuoti su 77 kWh baterija, užtikrinančia 625 km nuvažiuojamą atstumą, arba 109 kWh baterija, užtikrinančia rekordinį 901 km nuvažiuojamą atstumą.

Voyah Zhiyin / Gamintojo nuotr.

Dviejų variklių „Voyah Zhiyin“ elektromobilio versija turi 160 kW variklį ant kiekvienos ašies ir 77 kWh akumuliatorių, todėl nuvažiuojama maždaug 570 kilometrų. Visi nuvažiuojamo atstumo skaičiai pagrįsti optimistiniais CLTC bandymais, kas reiškia, kad gamintojo pateikiami skaičiai yra maždaug 20 proc. geresni nei realybėje.

Voyah Zhiyin / Gamintojo nuotr.

Dėl naujausios 800 V architektūros platformos ir 5C įkrovimo galimybės „Zhiyin“ gali būti įkrautas vos per 15 minučių, o tai leis įveikti maždaug 515 kilometrų. Žinoma, realūs eksploataciniai rezultatai priklausys nuo akumuliatoriaus būklės, aplinkos temperatūros ir tinkamo nuolatinės srovės įkroviklio. Kaip bebūtų, dėl tokio įkrovimo greičio „Zhiyin“ turėtų būti puikus pasirinkimas ilgoms kelionėms.

Kinijos bendrovės vadovai neatskleidė, kiek kainuos šis elektrinis visureigis, tačiau tokia informacija turėtų paaiškėti jau netrukus. „Zhiyin“ modelis Kinijoje bus prieinamas dar šiemet, o kada jis galėtų debiutuoti už šios šalies ribų – nėra žinoma.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas