Mažėjant susidomėjimu elektromobiliais – su problemomis susiduria ir daugeli gamintojų. Kaip teigia dalių tiekėjo „OPmobility“ atstovai, gamintojai dėl sumažėjusios paklausos susiduria su dideliu pajėgumų pertekliumi gaminti elektromobilius ir daugelis jų grįžta prie vidaus degimo varikliais varomų automobilių kūrimo planų.

JAV, Vokietijos ir Prancūzijos automobilių gamintojai šiuo metu gamina 40-45 proc. mažiau elektromobilių, nei tikėtasi iš pradžių, „o tai reiškia, kad pajėgumus, kuriuos įdiegė mūsų klientai ir mes patys, reikia nuolat koreguoti“, – sakė „OPmobility“ generalinis direktorius Laurent Favre. „Mes koreguojame savo darbo su klientais būdus.“

Teigiama, kad viena pagrindinių priežasčių, dėl ko sumažėjo elektromobilių populiarumas, yra aukštos jų kainos ir kai kurių šalių sprendimas panaikinti tokioms transporto priemonėms taikomas subsidijas. Dėl šios nesėkmės tokios bendrovės kaip „Mercedes-Benz“ yra priverstos mažinti elektromobilių pardavimo tikslus, o baterijų gamintojai peržiūri projektus.

Veiksmų ėmėsi ir Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“. Šiai grupei priklausanti gamykla Belgijoje buvo uždaryta, o joje buvo gaminamas „Audi Q8 E-tron“ elektrinis modelis.

„Taip pat atsinaujino susidomėjimas hibridais ir iš tinklo įkraunamais hibridiniais automobiliais“, – sakė L. Favras. „Kai kurie mūsų klientai, ypač JAV, planavo tiesiogiai pereiti nuo klasikinių vidaus degimo variklio transporto priemonių prie elektrinių, o dabar jie daugiausia dėmesio skiria hibridinių iš tinklo įkraunamų transporto priemonių kūrimui.“

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas