Dar praėjusiais metais buvo pasirodę pranešimų, jog „Stellantis“ ir „Leapmotor“ ketina kurti bendrą įmonę. To tikslas – pasiūlyti „Leapmotor“ sukurtus elektrinius automobilius Europos rinkoje. Ir nors anksčiau tai buvo tik gandai, tačiau dabar tokia informacija patvirtinta ir oficialiai.

Dabar aiškėja, kad „Stellantis“ priklausančioje gamykloje Lenkijoje bus pradėtas gaminti „Leapmotor T03“ elektromobilis. Neoficialiais duomenimis, šis automobilis prekyboje gali pasirodyti jau šį rugsėjį.

„Leapmotor“ atstovai patvirtino, kad pirmieji T03 modelio vienetai bus surenkami būtent Lenkijoje esančioje gamykloje. Šis nebrangus miesto elektromobilis pasiūlys iki 280 kilometrų nuvažiuojamą atstumą bei naudos 70 kW variklį.

Tychai mieste esančioje gamykloje planuojama gaminti ir dar vieną „Leapmotor“ sukurtą elektromobilį. „Stellantis“ savo planuose yra numatęs, kad jau kitąmet čia bus pradėta „Leapmotor A12“ visureigio gamyba.

Priminsime, jog „Stellantis“ priklauso 51 proc. bendros įmonės akcijų, o „Leapmotor“ – likusieji 49 proc. Europos automobilių gamintojas yra pirmasis, kuriam priklauso teisė gaminti ir platinti Kinijos elektromobilių bendrovės transporto priemones už Kinijos ribų. Taigi, tam tikra prasme, tai gana svarbus sandoris.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas