Europos automobilių milžinė „Stellantis“ tęsia elektrifikuotą kilimą ir per pirmuosius penkis mėnesius užsitikrino 18,5 proc. rinkos dalį, o pardavimų apimtis, lyginant su 2023 metais, padidėjo 1,8 proc. Bendrovė taip pat pirmauja pagrindinėse Europos šalyse – Prancūzijoje, Italijoje ir Portugalijoje, o taip pat ir Ispanijoje.

Prancūzijoje „Stellantis“ pardavimai išaugo 3 proc. dėl tokių populiarių modelių kaip „Peugeot 208“, 308, 2008 ir „Citroen C3“. Dėl neblėstančio „Fiat Panda“ patrauklumo ir įspūdingų kitų modelių, tokių kaip „Citroen C3“, „Lancia Ypsilon“, „Jeep Avenger“ ir „Opel Corsa“, rezultatų bendrovė gali pasigirti 33,4 proc. rinkos dalimi Italijoje.

Bendrovės komercinių automobilių padalinys „Stellantis Pro One“ išlaiko dominuojančią 29 proc. rinkos dalį, o per metus pardavimų apimtys padidėjo 7 proc. Ši sėkmės istorija atsispindi visame žemyne, o Vokietijoje rinkos dalis padidėjo 3,4 proc., daugiausia dėl 35 proc. padidėjusių pardavimų.

„Mūsų rezultatai rodo, kad mūsų įvairios linijos, įskaitant elektromobilius, kurie sulaukia atgarsio tarp klientų, vertinančių dizainą, eksploatacines savybes ir vairavimo malonumą, yra stiprios“, – sakė „Stellantis“ veiklos vadovas Europoje Uwe Hochgeschurtzas.

Jis taip pat pabrėžė bendrovės įsipareigojimą išnaudoti prekės ženklų sinergiją ir unikalius pardavimo pasiūlymus, kad išlaikytų lyderystę pramonėje. Tačiau mus labiausiai domina elektrinių transporto priemonių pardavimai.

Nors BEV rinka gali patirti nuosmukį, tačiau „Stellantis“ fiksuoja gerus rezultatus ir užima 13,8 proc. Europos Sąjungos rinkos. Bendrovės elektromobiliai pirmauja Prancūzijoje, kur pardavimai išaugo 56 proc. ir pasiekė 37,9 proc. rinkos dalį.

Bendrovės naudotų transporto priemonių padalinys plečia savo elektrinių transporto priemonių pasiūlą, prisidėdamas prie įspūdingo 140 proc. mažataršių transporto priemonių pardavimų padidėjimo keliose Europos šalyse. Austrija, Belgija, Nyderlandai, Ispanija ir Jungtinė Karalystė praneša, kad dabar LEV sudaro daugiau kaip 20 proc. naudotų transporto priemonių pardavimų.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas