Vokietijos automobilių milžinė „Mercedes-Benz“ penktadienį pranešė, jog ketina paruošti baterijų perdirbimo gamyklą, kuris bus įkurta Kupenheimo mieste, esančiame Vokietijos pietuose. Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog čia bus galima sukaupti 2500 tonų perdirbimui skirtų baterijų, o tai leis pagaminti daugiau nei 50 tūkst. baterijų per metus, kurios būtų naudojamos naujiems „Mercedes“ automobiliams.

Skelbiama, jog perdirbtos baterijos bus gaminamos iš bandomųjų transporto priemonių ir paleidimo akumuliatorių. Atsižvelgiant į šio eksperimentinio projekto sėkmę, ilguoju laikotarpiu gamybos apimtys galėtų būti padidintos. „Mercedes-Benz“ atstovų teigimu, pirmąjį gamyklos paruošimo etapą būtų galima pradėti jau gruodį, o pasiruošimas būtų baigtas per keletą mėnesių.

Verta pastebėti, jog Kupenheimo gamykla jau dabar neišskiria anglies dioksido ir veikia naudojant saulės ir žaliąją energiją. Šios „Mercedes-Benz“ gamyklos statybą finansavo Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos ministerija.

„Mes siunčiame labai svarbų signalą, jog Vokietija tvaraus elektromobilumo siekia inovacijų dėka“, – teigia „Mercedes-Benz“ valdybos narys Jorgas Burzeris, kuris yra atsakingas už gamybos ir tiekimo grandinės valdymą.

Badeno-Viurtembergo aplinkos, klimato ir energetikos ministrė Thekla Walker teigė, jog yra labai patenkinta, kad „Mercedes“ propaguoja žiedinės ekonomikos temą.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas