Nuo rugsėjo ketverių metų kadencijos darbą pradeda nauja akcinės bendrovės „Via Lietuva“ valdyba. Į naująją valdybą išrinkti 3 nepriklausomi valdybos nariai ir vienas Susisiekimo ministerijos atstovas. Naujoji valdyba buvo formuojama pasibaigus ankstesnės valdybos kadencijai. 

Iš viso nepriklausomų valdybos narių atrankai dokumentus pateikė 47 kandidatai, ją vykdė personalo atrankos bendrovė „AIMS International“. Nepriklausomų narių atranką laimėjo Liudas Liutkevičius, Tadas Jagminas ir Rūta Butautaitė Pivoriūnienė. Valdyboje taip pat toliau tęs veiklą Susisiekimo ministerijos deleguota atstovė Agnė Amelija Mikalonė. 

„Bendrovė valdo net 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių ir šiuo metu įgyvendina daugybę svarbių strateginių valstybės projektų, tad pagrindiniai mano lūkesčiai naujajai valdybai – padėti sklandžiai ir suplanuotais terminais juos pabaigti, užtikrinti efektyvų lėšų planavimą ir investavimą, išnaudoti visas papildomų lėšų pritraukimo galimybes. Tikiuosi, kad nauja valdybos komanda tęs įmonės transformaciją ir padės visą valstybinių kelių plėtros ir priežiūros sistemą pakelti į dar aukštesnį kokybinį lygį“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis. 

Naujasis valdybos narys Liudas Liutkevičius šiuo metu yra nepriklausomas EPSO-G valdybos narys ir vadovaujantis fondo partneris „INVL Renewable energy fund I“. Jis turi sukaupęs didelę patirtį įvairių įmonių valdybose ne tik kaip jų narys, bet ir kaip valdybos pirmininkas. Jo stipriosios kompetencijos – strategijos formavimas, inovacijų taikymas juridinių asmenų valdyme, finansų valdymas ir analizė, investicinių projektų vertinimas. 

Valdybos gretose – Tadas Jagminas, kuris turi reikšmingą darbo valstybiniame sektoriuje patirtį su viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) projektais Lietuvoje ir Latvijoje susisiekimo ir kitos infrastruktūros srityse. Šiuo metu jis yra VšĮ ,,Investuok Lietuvoje“ Projektų departamento direktorius, atsakingas už užsienio investuotojų įgyvendinamų projektų portfelio valdymą. Šioje kadencijoje jis specializuosis infrastruktūros projektų valdymo ir plėtros srityje. 

Bendrovės valdyboje darbą tęs antrajai kadencijai išrinkta dabartinė jos narė Rūta Butautaitė Pivoriūnienė. Šiuo metu ji eina „Nasdaq Vilnius Services“ viceprezidentės ir Europos rinkų operacijų vadovės pareigas. Ji turi didelę patirtį finansų sektoriuje, įgyvendinant organizacinius pokyčius, valdant didelio masto transformacijas, veiklos ir procesų skaitmenizavimą bei automatizavimą.

Kaip Susisiekimo ministerijos atstovė valdyboje veiklą tęs ministerijos vyriausioji patarėja Agnė Amelija Mikalonė, turinti ilgametės patirties ne vienos susisiekimo ir energetikos sektorių įmonės valdybose, tad prisidės prie bendrovės strateginių klausimų sprendimo ir valstybės keliamų lūkesčių tinkamo įgyvendinimo bei viešojo intereso užtikrinimo. 

Naujai paskirti valdybos nariai artimiausiame valdybos posėdyje išsirinks valdybos pirmininką.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas