Atsižvelgdama į pastaruoju metu sumažėjusius elektromobilių pardavimus, Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ nusprendė apriboti savo elektromobilių baterijų elementų gamyklos planus.

VW mažina plėtros apimtis tiek Europoje, tiek ir Šiaurės Amerikoje. Gamintojas ketina savo ateities planus apsvarstyti atsižvelgdama į tai, kaip vystysis elektromobilių rinka.

Dar 2021 metais „Volkswagen“ paskelbė, kad iki 2030 metų turės šešias baterijų elementų gamyklas, kurių bendras metinis gamybos pajėgumas sieks 240 GWh. Dvi gamyklos Europoje jau statomos – viena Salzgiteryje, Vokietijoje, o kita Valensijoje, Ispanijoje.

Pirmojoje gamykloje gamyba prasidės 2025 metais, o antrojoje – 2026 metais. Be to, pradedami darbai trečioje gamykloje Ontarijuje, Kanadoje. Šiuo metu planuojama pastatyti tik šias tris gamyklas iš pradžių planuotų šešių. Jų bendras pajėgumas sieks 170 GWh.

Prireikus Valensijoje ir Ontarijuje esančias gamyklas bus galima išplėsti, kad iki 2030 metų bendras pajėgumas pasiektų 200 GWh, tačiau tai, žinoma, priklausys nuo to, kaip per kelerius ateinančius metus keisis elektromobilių paklausa.

Tiesa, „Volkswagen“ kol kas nutyli, kokio tipo akumuliatorius gamins – ličio geležies fosfato (LFP) ar nikelio mangano kobalto (NMC). Pirmosios baterijos yra pigesnės, todėl jos yra svarbiausios, kad elektromobiliai taptų prieinamesni.

VW taip pat planuoja šį dešimtmetį pradėti gaminti kietakūnius akumuliatorius, tačiau daugiau informacijos apie tai kol kas nėra.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas