Šiais metais, spalio 10 dieną „Tesla“ ketina pristatyti ilgai lauktą robotą-taksi, praneša „Bloomberg“. Renginio vieta – kultinė „Warner Bros. Discovery“ kino studija Burbanke, Kalifornijos valstijoje. Visgi, pasirinkta vieta stebina, dažniausiai „Tesla“ renginius rengia įprastoje vietoje, savo gamykloje Giga Teksase.

Manoma, kad Burbanko vieta su imituota priemiesčio kaimynyste ir kontroliuojama aplinka yra ideali aplinka „Robotaxi“ galimybėms pademonstruoti pagal realų, tačiau valdomą scenarijų.

Kino studijos „Warner Bros.“ pasirinkimas, primena ankstesnį „Tesla“ renginį 2016 metais, kai bendrovė „Universal Studios“ studijoje pristatė savo saulės baterijų paneles stogams. Nors panelės susidūrė su vėlavimais ir iššūkiais (o kuris „Tesla“ gaminys nesusidūrė?), „Tesla“ neabejotinai tikisi, kad „Robotaxi“ kelionė bus sklandesnė.

Numatoma, kad „Robotaxi“ taps platesnio pavėžėjimo tinklo dalimi, kurį sudarys ir specialiai tam skirtos transporto priemonės, ir vartotojams skirti „Tesla“ automobiliai, turintys visiško savarankiško vairavimo (FSD) funkcijas. Spalio 10 dieną renginyje bus galima daugiau sužinoti apie šią viziją ir ją pagrindžiančią technologiją.

„Warner Bros“ studija yra 44,5 hektarų ploto sklypas, kuriame įrengtos garso scenos ir imitacinis priemiesčio rajonas, bus unikali ir tinkama aplinka „Robotaxi“ debiutui.

Tikimasi, kad „Tesla“ sprendimas išsamiai ir detaliai suplanuoti teritoriją padės užtikrinti sklandžią demonstraciją. Kontroliuodama aplinką ir iki minimumo sumažindama galimus trikdžius, „Tesla“ siekia pateikti įtikinamą autonominio transporto ateities viziją.

Žinoma, „Robotaxi“ kelionė iki šio pristatymo neapsiėjo be kliūčių. Pranešama, kad pagal pirminius planus automobilis turėjo būti pristatytas rugpjūčio mėnesį, bet buvo atidėti dėl dizaino pakeitimų ir prototipo kūrimo. Nors E. Muskas užtikrintai prognozavo visiškai autonominių transporto priemonių atsiradimą netolimoje ateityje, realybė išlieka sudėtinga. Reikia paminėti, kad net įvykus sklandžiam „Robotaxi“ pasirodymui, projektas  greičiausiai susidurs su daugybe kelių saugumo reguliavimo kliūčių.

Ar pavyks viską įgyvendinti be jokių kliūčių? Vargu. Tačiau neabejotina, kad ateitis be vairuotojo artėja greičiau, nei daugelis iš mūsų tikėjosi.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas