2024 m. rugsėjo 1 d., sekmadienį, nuo 07.00 iki 19.00 val. Panevėžio apskrityje 6 Kelių policijos valdybos pareigūnai 3 tarnybiniais automobiliais tikslinės policinės priemonės metu patikrino 152 transporto priemones ir išaiškino 33 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Iš jų net 13 transporto priemonių vairuotojų viršijo nustatytą važiavimo greitį. 8 viršijo greitį daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 km/val.

Daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 km/val. – du vairuotojai. Vienas iš jų neturėjo 2 metų vairavimo stažo. Trys transporto priemonių vairuotojai lėkė ir policijai įkliuvo važiuodami didesniu nei 50 km/val. greičiu. Kelyje Vilnius–Panevėžys pareigūnų sustabdytas AUDI A6 vairuotojas (gim. 1980 m.) leistiną 90 km/h greitį viršijo įžūliai važiuodamas 224 km/h greičiu. Tame pačiame kelyje fiksuoti ir kiti du grubūs pažeidimai: BMW 735 vairuotoja (gim. 1991 m.) važiavo 160 km/h greičiu AUDI A4 vairuotojas (gim. 1993 m.) važiavo 149 km/h greičiu. Vienas asmuo drįso vairuoti transporto priemonę, kai jam jau pakartotinai yra atimta teisė vairuoti.

Dar 9 transporto priemonių vairuotojai pažeidė naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis taisykles. 3-jų transporto priemonių vairuotojai buvo vartoję alkoholinius gėrimus, bet neviršijo leistinos (0,40 promilės) normos.

Lietuvos policija primena, kad rudenį keliuose gerokai padaugėja transporto priemonių. Policijos pareigūnai kartu su šimtais savanorių visą pirmąją rugsėjo savaitę patruliuoja perėjose prie mokyklų, o keliuose tikrina vairuotojų blaivumą, rūpinasi viešąja tvarka.

2024 m. rugsėjo 1–15 dienomis Policijos departamento prie vidaus reikalų ministerijos Kelių policijos valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnai dar labiau stiprins patruliavimą Alytaus, Kauno, Utenos, Panevėžio, Šiaulių, Vilnius apskrityse ir šalies pagrindiniuose magistraliniuose keliuose.

Nustatyto greičio viršijimas vienas iš griežčiausiai baudžiamų Kelių eismo taisyklių pažeidimų

Šalyje veikia apie 500 pažeidimų fiksavimo sistemų: daugiafunkcinė pažeidimų kontrolė, vidutinio greičio ir momentiniai greičio matavimo prietaisai. Per pirmąjį 2024 m. pusmetį iš viso užfiksuota per 265,5 tūkst. greičio viršijimo atvejų. 32 proc. eismo įvykių, kuriuose I–ąjį metų pusmetį žuvo žmonės, priežastis – saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas. 

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas