Atrodo ką tik išgirdome, kad „Tesla“ ruošiasi Kinijoje ir Europoje pristatyti septynių vietų „Model Y“ versiją, o naujausiame pranešime teigiama, kad bendrovė taip pat iki 2025 m. pabaigos ruošiasi pristatyti šešių vietų versiją.

Šešių sėdimų vietų konfigūracija rodo JAV elektromobilių gamintojos pasiryžimą išlikti priekyje sparčiai besikeičiančioje Kinijos rinkoje. Nors septynių  vietų „Model Y“ galima įsigyti JAV, panašu, kad bendrovė supranta, jog norint užkariauti Kinijos vartotojų širdis ir pinigines reikia kitokio požiūrio. Sprendžiant susirūpinimą dėl ankštos trečiosios eilės, dažnai siejamos su 7 vietų visureigiais, šešių sėdynių išdėstymas užtikrina pusiausvyrą tarp keleivių skaičiaus ir komforto.

Šis žingsnis taip pat sutampa su pranešimais apie platesnį gamybos didinimą „Tesla“ Šanchajaus „Gigafactory“ gamykloje. Pranešama, kad tiekėjų buvo paprašyta pasiruošti dviženkliam „Model Y“ gamybos padidėjimui, o tai rodo, kad JAV gigantė tikisi didelės naujosios versijos paklausos. Tačiau detalės apie tai, kaip bendrovė planuoja padidinti gamybą, lieka neaiškios, ypač atsižvelgiant į tai, kad laukiama gamyklos plėtros patvirtinimo.

Tuo tarpu „Tesla“ konkurentai šalies viduje nestovi vietoje. Keli Kinijos automobilių gamintojai šiais metais pristatė „Model Y“ konkurentus, kurie gali pasigirti erdviais interjerais ir konkurencingomis kainomis. „Nio Onvo L60“ ir „Zeekr 7X“ yra tik du pavyzdžiai, rodantys, kad vis daugiau elektromobilių kovoja dėl rinkos dalies Kinijoje. Šešias vietas turintis „Tesla“ „Model Y“ gali būti laikomas tiesioginiu atsaku į šiuos iššūkius, siūlant unikalų pardavimo pasiūlymą, kad išsiskirtų iš kitų elektromobilių pasiūlos.

Verta paminėti, kad tai ne vienintelis „Model Y“ pokytis. Pranešama, kad „Tesla“ taip pat kuria atnaujintą penkių vietų versiją kodiniu pavadinimu „Juniper“, kuri gali pasirodyti jau kitąmet. Nors tikslios šešiaviečio „Model Y“ specifikacijos ir kaina kol kas neatskleidžiamos, akivaizdu, kad „Tesla“, siekdama išlikti priekyje, nepalieka spragų.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas