Remiantis „Lietuvos draudimo“ duomenimis, daugiausiai eismo įvykių šiais metais buvo užfiksuota vairuotojų amžiaus grupėje nuo 36 ir 45 metų amžiaus. Šio amžiaus vairuotojai buvo susiję su 28 proc. visų bendrovėje registruotų gyventojų transporto žalų. Praėjusių metų duomenys rodo panašią situaciją – šios amžiaus grupės vairuotojai „atsakingi“ už 27 proc. visų privataus transporto žalų.

Kaip pastebi Artūras Juodeikis, „Lietuvos draudimo“ žalų departamento direktorius, aukštas šios amžiaus grupės „avaringumas“ gali būti susijęs su tuo, jog šie vairuotojai yra vieni iš aktyviausiai ir daugiausiai vairuojančių šalies gatvėse ir keliuose.

„Į 36 – 45 metų amžiaus grupę patenka nemažai aktyvų gyvenimo būdą gyvenančių vairuotojų, taip pat jaunų tėvų, kuriems daug parankiau naudotis automobiliu, nei, tarkim, viešuoju transportu. Tad ir šios amžiaus grupės atstovų keliuose yra tikrai daug, todėl atitinkamai eismo įvykių šioje amžiaus kategorijoje užfiksuojama irgi daugiau. Tikėtina, kad jaunesnių amžiaus grupių gyventojai daug dažniau naudojasi viešuoju transportu ir pavežėjų paslaugomis“, − sako A. Juodeikis.

Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ turimi duomenys, saugiausiai vairuoja asmenys tarp 18-25 bei 66-86 metų amžiaus. Šiais metais šiose amžiaus grupėse fiksuota, atitinkamai, 5 proc. ir 10 proc. visų transporto žalų.

„Kaip taisyklė, pati jauniausioji vairuotojų amžiaus grupė būna neseniai įgijusi teisę vairuoti. Pradedantiesiems vairuotojams galioja didesni greičio ribojimai, tai iš dalies gali būti susiję su mažesnių žalų skaičiumi. Neseniai pradėję vairuoti žmonės dėl patirties ir įgūdžių stokos dažnai būna daug atidesni ir atsargesni kelyje“, – svarsto ekspertas.

Pasak A. Juodeikio, vairuotojų amžiaus grupė, pasižyminti didžiausiomis žalomis, yra vyresni nei 86 metų asmenys.

„Natūralu, kad su amžiumi prastėja ir vairavimo įgūdžiai, koncentracija kelyje. Ir nors šioje amžiaus grupėje avarijų skaičius bendrai nėra didelis, tačiau žalos fiksuojamos didesnės nei kitose amžiaus grupėse. Visgi tokiame amžiuje vairuojančių asmenų nėra daug, dažnas tokio amžiaus vairuotojas įvertina savo galimybes saugiai važiuoti kelyje ir atitinkamai reaguoti į netikėtas situacijas kelyje“, – įžvalgomis dalinasi specialistas.

Tarp dažniausiai į avarijas papuolančių automobilių, „Lietuvos draudimo“ duomenimis, patenka BMW, „Toyota“ bei „Volkswagen“ gamintojų automobiliai.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas