Ar žinojote, kad dar 1886 metais, kuomet pirmą kartą buvo pradėtos gaminti transporto priemonės, tik nedaugelis šeimų galėjo sau jas leisti, o jų turėjimas buvo laikomas prabanga? Šiandien situacija yra visiškai kitokia ir gatvėse važinėja daugiau nei 1,5 mlrd. automobilių.

Automobilį šiandien turi maždaug kas septintas planetos gyventojas, tačiau kaip gerai išmanote šių transporto priemonių subtilybes? Šiandien siūlome pažvelgti į įdomius faktus apie automobilius, kurių veikiausiai nesate girdėję.

Ar pagalvojote, kiek degalų reikia, jog užvesti savo automobilį? Atsakymas labai paprastas – tam reikia maždaug pusės uncijos, kas yra maždaug 0,014 litro. Išties nedaug, ar ne? Dar vienas įdomus faktas susijęs su automobiliuose montuojamomis oro pagalvėmis.

Pasirodo, jų judėjimo greitis gali siekti net 7 242 km/h greitį ir po susidūrimo išsiskleidžia per maždaug 40 milisekundžių. Oro pagalvės suprojektuotos taip, kad išsiskleistų esant 30,5 km/h smūgio greičiui. Skaičiai atrodo išties įspūdingai, ar ne?

Kalbant apie patį automobilį, tik retas kuris žino, jog vidutiniškai viena transporto priemonė turi daugiau kaip 30 tūkst. dalių. Dabar kaip ir aišku, kodėl automobiliai ganėtinai dažnai genda. O kalbant apie gedimus, statistika rodo, jog neatliekamų techninių priežiūros darbų suma viršija 60 mlrd. eurų. Gal net nebandykime paskaičiuoti, kiek tai kainuoja vėliau.

Vidutinis transporto priemonės savininkas gali tikėtis, kad per metus už planinę techninę priežiūrą, diagnostiką ir kitus remonto darbus sumokės apie 400 eurų. Aišku, tai nėra tokia didelė suma, lyginant su skubia pagalba kelyje. Kiek per metus išleidžiate jūs?

Daugelį erzina ir piko valandos, kuomet tenka užstrigti eismo spūstyse ar prie raudono šviesoforo signalo. Skaičiuojama, kad vidutinis vairuotojas per savo gyvenimą prie raudono šviesoforo praleidžia kone dvi savaites. Negana to, spūstyse mes kasmet iššvaistome 11 356 235 352 litrų degalų.

O ką veikti spūstyse? Pasirodo, kad net 90 proc. vairuotojų mėgsta dainuoti automobiliuose. O kokia veikla užsiimate jūs? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas