Šią savaitę mes jau dalinomės tekstu, kuriame pateikiame neįtikėtinus faktus apie automobilius. Šiandien nusprendėme pratęsti pradėtą rubriką ir kviečiame pažvelgti į dar keletą įdomybių, kurių greičiausiai dar nebūsite girdėję.

Visų pirma, reikėtų žinoti, jog žodis „automobilis“ yra kilęs iš lotyniško žodžio „Carrum“, kas reiškia „dviratį keltų karo vežimą“. Tęsiant istorinius faktus – amerikiečiai skaičiuoja, kad automobilių pramonėje dirba kone 10 mln. JAV piliečių. Tai yra daugiau nei tris kartus tiek, kiek Lietuvoje gyvena žmonių.

Galėčiau lažintis iš visų savo santaupų, kad kiekvienas iš mūsų turi automobilį, kuris turi valytuvus. Ir jie iš esmės yra valdomi automatiškai. Tačiau ar žinojote, jog anksčiau priekinio stiklo valytuvai buvo valdomi rankomis? Tai tikriausiai nebuvo pats patogiausias sprendimas ir tokį dalyką, sakyčiau, yra ganėtinai sudėtinga įsivaizduoti.

Įdomu ir tai, jog dujų matuokliai, kurie nustato kiek transporto priemonėje liko degalų, į automobilius buvo pradėti montuoti tik 1922 metais. Tai šiek tiek daugiau nei trisdešimt penkeri metai po to, kai buvo pagamintas pirmasis modelis. Tikiuosi, kad jie turėjo pagalbos kelyje tarnybą visiems vairuotojams, kuriems baigėsi degalai.

Neįprasti faktai apie automobilius

Kadangi šiandien yra sekmadienis – pateiksime ir keletą labai jau neįprastų faktų. Vienas jų yra tas, jog į „Smart“ automobilį daugiausiai buvo sutalpinta devyniolika žmonių. Galbūt kažkurie iš jūsų jau yra tai girdėję, tačiau jeigu ne – pabandykite tai įsivaizduoti.

Sunku patikėti, bet naujo automobilio kvapą sudaro 50 lakiųjų organinių junginių (LOJ). Ilgalaikis lakiųjų organinių junginių poveikis gali sukelti rimtų padarinių sveikatai. O populiariausia spalva yra – balta. Nepopuliariausia – violetinė. Ar turime tokių, kurie vairuoja būtent šios spalvos transporto priemonę?

Na ir pabaigai, skaičiuojama, kad vien JAV vis kitas automobilis yra pavagiamas kas 45 sekundes. Tai reiškia, jog jums skaitant šį tekstą buvo pavogti bent 4, o gal ir dar daugiau, automobilių. Nieko sau.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas