„Stellantis“ suvienijo jėgas su Kinijos automobilių gamintoju: europiečiai netrukus galės įsigyti itin pigių elektromobilių, aiškėja, kur jie bus gaminami

Arnas Balčiūnas

2024-06-04, 18:15

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

„Stellantis“ suvienijo jėgas su Kinijos automobilių gamintoju: europiečiai netrukus galės įsigyti itin pigių elektromobilių, aiškėja, kur jie bus gaminami

Dar praėjusiais metais buvo pasirodę pranešimų, jog „Stellantis“ ir „Leapmotor“ ketina kurti bendrą įmonę. To tikslas – pasiūlyti „Leapmotor“ sukurtus elektrinius automobilius Europos rinkoje. Ir nors anksčiau tai buvo tik gandai, tačiau dabar tokia informacija patvirtinta ir oficialiai.

Abu gamintojai įkūrė naują bendrovę – tai „Leapmotor International“. „Stellantis“ priklauso 51 proc. jos akcijų, o „Leapmotor“ - likusieji 49 proc. Skelbiama, kad jau rugsėjo mėnesį bus pradėta prekiauti šios įmonės automobiliais Europoje.

Skelbiama, jog „Leapmotor International“ elektrinius automobilius bus galima įsigyti Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Nyderlanduose, Rumunijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje. Negana to, Iki šių metų pabaigos šiose šalyse turėtų įsikurti 200 prekybos atstovų, o iki 2026 metų šis skaičius turėtų pasiekti ir 500.

Jau žinomi ir pirmieji modeliai, kurie bus pasiūlyti europiečiams. Pranešama, jog į Senąjį Žemyną pirmiausia atkeliaus „Leapmotor T03“ ir visureigis „C10“. Negana to, jie bus gaminami Europoje, greičiausiai Lenkijoje esančioje gamykloje. „Stellantis“ generalinis direktorius Carlosas Tavaresas atskleidė ir tai, jog „T03“ modelis bus parduodamas už mažiau nei 20 tūkst. eurų.

Bendrovė „Leapmotor International“ turi išimtinę teisę eksportuoti ir parduoti visose pasaulio rinkose, išskyrus Kiniją, taip pat turi išimtinę teisę gaminti „Leapmotor“ transporto priemones už Kinijos ribų. C.Tavaresas teigia, kad ši bendra įmonė leidžia „Stellantis“ „pagreitinti išmanių ir įperkamų elektrinių transporto priemonių patekimą į rinką“.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas