Atšaukimas apima 2019 – 2020 metais pagamintus „BMW X5“ ir „X7 xDrive40i“, taip pat ir 2020 – 2021 metais pagamintą 7 serijos sedaną, 2020 metais pagamintus „BMW X6“, 8 serijos kabrioletą, 8 serijos kupė, 8 serijos „Gran Coupe“ ir 3 serijos sedaną.

Pranešama, kad ši problema susijusi su variklio starterio programinės įrangos klaida. Jei vairuotojai pakartotinai bando užvesti variklį ilgesnį laiką, variklis gali perkaisti nuo elektros perkrovos. Perkaitęs starterio variklis gali uždegti netoliese variklio skyriuje esančią degią medžiagą, todėl padidėja gaisro pavojus, teigiama NHTSA pateiktoje medžiagoje.

Pirmą kartą apie problemą BMW sužinojo dar 2023 metų kovo mėnesį, kuomet gavo pranešimų apie neužsivedančius variklius ir terminius pažeidimus variklio skyriuje, teigiama NHTSA pateiktoje medžiagoje.

Iki praėjusių metų rugpjūčio mėnesio buvo nustatyti galimi gedimų modeliai. Tolesnės peržiūros šiais metais susiejo konkrečias variklio starterio konfigūracijas, kurios galėjo būti susijusios su praneštais gedimo atvejais. Liepos 25 dieną BMW nusprendė inicijuoti savanorišką saugos atšaukimą.

BMW yra užfiksavusi 12 klientų skundų ir su jais susijusių incidentų, tačiau negavo jokių pranešimų apie su šia problema susijusius nelaimingus atsitikimus ar sužeidimus.

Verta pažymėti, jog pats gamintojas yra atsakingas už programinę įrangą, o su atšaukimu nėra susijusi jokia konkreti techninė įranga. Galimai paveiktiems automobiliams bus atnaujinta programinė įranga, kad būtų išvengta variklio starterio elektrinės perkrovos.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas