Vokietijos automobilių milžinė dar neseniai buvo priversta atšaukti daugiau nei 100 tūkst. automobilių JAV rinkoje, o dabar panaši situacija įvyko ir Kinijoje. Pranešama, jog atšaukiama 1,36 mln. automobilių, o to priežastis – rizikos, susijusios su „Takata“ oro pagalvėmis.

Kaip skelbia Kinijos valstybinės rinkos reguliavimo administracijos pranešime, BMW atšaukia automobilius, kurie yra pagaminti 2003 – 2017 metais. Šiaurės rytų Kinijoje įsikūrusi bendroji įmonė „BMW Brilliance Automotive“ atšauks 598 496 Kinijoje pagamintus automobilius, o „BMW China Automobile Trading“ atšauks 759 448 importuotus automobilius.

Automobiliams, kurių defektai buvo patvirtinti po patikrinimo, BMW nemokamai pakeis priekinę vairuotojo oro pagalvę, kad būtų pašalintas pavojus saugumui, rašoma pranešime.

Pažymima ir tai, jog atšaukiami ir tie automobiliai, kurių savininkai pakeitė vairą ir kuriuose galėjo būti sumontuotos nekokybiškos „Takata“ oro pagalvės.

Analogiška problema buvo fiksuojama ir JAV rinkoje. Tuomet, Vokietijos automobilių gamintojas atšaukė 394 tūkst. automobilių dėl sugedusių „Takata“ oro pagalvių pripūtimo įtaisų, kurie gali sukelti rimtų ar mirtinų sužalojimų, dar liepą pranešė JAV Nacionalinė kelių eismo saugumo administracija.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas