Vokietijos tiekėjo antrojo ketvirčio rezultatai buvo geresni, nei tikėtasi, o tai rodo, kad sąnaudų mažinimas pasiteisina. Pelno maržos padidėjo visuose „Continental“ padaliniuose.

Patikslintas bendrovės pelnas prieš palūkanas ir mokesčius, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 41 proc. iki 704 mln. eurų, rugpjūčio 7 dieną pranešė „Continental“ atstovai. Pakoreguota EBIT marža padidėjo iki 7 proc.

Vis dėlto „Continental“ sumažino pardavimų prognozę ir sumažino automobilių sektoriaus maržos prognozę nuo 3 iki 4 proc., nuo 2,5 iki 3,5 proc.

Tiekėjas teigė, kad šiais metais grupės pajamos sieks iki 42,5 mlrd. eurų, t. y. iki 44 mlrd. eurų mažiau, nes automobilių gamintojai Europoje mažina gamybą. „Continental“ mano, kad Europos automobilių rinka šiemet susitrauks iki 6 proc.

Analitikai teigė, kad pagerėjimas antrąjį ketvirtį buvo „teigiamas“, o pakoreguota 2024 m. perspektyva „nėra tokia bloga, kaip buvo nuogąstauta“.

„Tai gali patvirtinti daug žadančius pirmuosius 2025 metų požymius“, – tikino „Citi“ analitikai, atkreipdami dėmesį į kitais metais numatomas tolesnes sąnaudų mažinimo priemones.

„Continental“ kovoja, kad suvaldytų sąnaudas ir restruktūrizuotųsi dėl krintančios rinkos kapitalizacijos ir silpnos automobilių paklausos. Nuo 2021 metų birželio mėnesio jos akcijų kaina sumažėjo perpus, o rinkos vertė susitraukė iki 11,3 mlrd. eurų.

Rugpjūčio 5 dieną automobilių dalių gamybos bendrovė pranešė, kad gali atskirti savo automobilių pramonės padalinį, kuriame dirba apie 100 tūkst. darbuotojų ir kuriame gaminami produktai, įskaitant stabdžius ir automatizuoto vairavimo sistemas.

Šis padalinys susiduria su dideliais investicijų poreikiais ir mažėjančia paklausa, nes pramonė pereina prie elektrinių ir programinės įrangos valdomų transporto priemonių.

Atskyrimas leistų palikti pelningesnius padangų ir „ContiTech“ pramonės padalinius, kurie kartu sudaro maždaug pusę grupės pardavimų. „ContiTech“ gamina tokius produktus kaip konvejerių juostos, pramoninės žarnos ir specializuoti transporto priemonių salonai.

Antrąjį ketvirtį automobilių pramonės padalinio marža padidėjo iki 2,4 proc. nuo minus 0,5 proc. tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai „Continental“ sumažino sąnaudas ir iš naujo derėjosi dėl kainų su klientais.

Tolesni automobilių padalinio žingsniai – didinti Azijos klientų verslo dalį, šiais metais sutaupyti daugiau kaip 150 mln. eurų ir iki 2025 metų pabaigos sumažinti gamybos sąnaudas 1 proc. pardavimų, teigiama rugpjūčio 7 d. paskelbtame pristatyme investuotojams.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas