Didžiosios Kinijos bendrovės vis aktyviau ieško vietų, kur galėtų statyti savo automobilių gamyklas. Atitinkamas derybas veda ir „Dongfeng Motor Group“, kuri planuoja statyti savo gamyklą Italijoje. Kaip skelbia šaltiniai, Italijos vyriausybė ir Kinijos milžinė artėja prie susitarimo.

Derybos yra dalis pastangų pritraukti į šalį dar vieną stambų automobilių gamintoją, be „Stellantis“, vienintelio stambaus šalies automobilių gamintojo, kurio prekės ženklams priklauso „Fiat“ ir „Alfa Romeo“.

Romos vyriausybė galėtų prisijungti prie „Dongfeng“, turėdama mažumos akcijų paketą investicijoje, kuria siekiama įkurti visos Europos centrą, sakė šaltiniai. Jie taip pat pridūrė, kad į galimą sandorį galėtų įsitraukti ir kiti svarbūs investuotojai, įskaitant Italijos komponentų sektoriaus bendroves.

Italijos ministrės pirmininkės Giorgia Meloni nacionalistinė vyriausybė nori padidinti vietinę automobilių gamybą iki 1,3 mln. automobilių per metus, kai 2023 metais jų buvo pagaminama mažiau nei 800 tūkst.

Ji diskutavo su „Stellantis“ apie galimą grupės metinės Italijos gamybos padidinimą iki milijono vienetų iki dešimtmečio pabaigos. Paskutinį kartą šį tikslą automobilių gamintojas pasiekė dar 2017 metais. Italija taip pat derėjosi su kitais stambiais automobilių gamintojais, įskaitant Kinijos „Chery Auto“, dėl galimų investicijų šalyje.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas