Pasirodo, kad kai kurie „Toyota“ naujų transporto priemonių sertifikavimo procesai neatitiko oficialių Japonijos reikalaujamų procedūrų. Visa tai paaiškėjo dar 2023 metais, kai buvo nustatyta, kad kai kurie „Daihatsu“ modeliai buvo modifikuoti siekiant geresnių bandymų rezultatų.

Dabar „Toyota“ pateikė išsamią ataskaitą apie tai, kaip planuoja ištaisyti padėtį. „Toyota“ vyriausiasis technologijų ir pasaulinis vyriausiasis kokybės vadovai pasidalys pareigomis kaip pagrindiniai asmenys, atsakingi už tai, kad viskas vyktų pagal būtinus reikalavimus.

Konkrečiai „Toyota“ technologijų vadovas priims sprendimus kuriant transporto priemonę. Kokybės vadovas turės galutinį žodį sertifikavimo srityje. Visais lygmenimis bus atvertos komunikacijos linijos, kad būtų geriau suprantama, kas turi vykti.

Kaip antroji gynybos linija, teisės priežiūros vadovas atliks procesų auditą ir atsiskaitys vyriausiajam rizikos vadovui. Tai trumpa plano santrauka, kurioje numatyta daugybė naujų taisyklių, naujų metodų ir papildoma atskaitomybė visame „Toyota“ automobilių sertifikavimo procese.

Pareiškime „Toyota“ pripažino vadovybės klaidas įvairiais lygmenimis ir pažadėjo dirbti geriau.

„Atsižvelgdama į MLIT pasiūlymus, „Toyota“ pripažino, kad vadovybė nepakankamai dalyvavo sertifikavimo veikloje ir kad sertifikavimo veiklos pagrindus, pavyzdžiui, duomenų valdymo sistemą ir aiškesnių taisyklių bei procedūrų nustatymą, reikėjo tobulinti daugelyje sričių“, – teigiama bendrovės išplatintame pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad „Toyota“ peržiūrės mechanizmus ir sistemas, skirtas tinkamoms sertifikavimo operacijoms įgyvendinti, pastebės ką nors neįprasto ir bendromis vadovybės ir vietoje dirbančių asmenų pastangomis nedelsdama imsis veiksmų.

Tai, kas prasidėjo nuo pažeidimų, susijusių su „Daihatsu“, galiausiai išplito į populiarius modelius Japonijoje, tokius kaip „Yaris Cross“, „Corolla Axio“ ir „Corolla Fielder“. Dėl to šių metų pradžioje gamyba buvo sustabdyta. Skelbiama, kad viskas turėtų grįžti į įprastas vėžes dar rugsėjo mėnesį.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas