Tikslinės kontrolės akcijos metu institucijų pareigūnai tikrins, ar trečiosiose šalyse įregistruotos transporto priemonės turi per Lietuvą važiuoti reikalingus kelionės leidimus.

LTSA kartu su muitine patikrinimų metu vis dažniau nustato atvejus, kai Lietuvoje pakrauti kroviniai vežami be privalomo kelionės leidimo ar jo tinkamai neužpildžius. Trečiųjų šalių vežėjams leidimų skaičius yra gana ribotas, todėl, esant jų trūkumui, pasitaiko atvejų, kai prekės vežamos be leidimų, jų tinkamai neužpildžius ar net naudojant suklastotus. Duomenys rodo, kad daugiausia pažeidimų padaro Kazachstano, Kirgizijos ir Uzbekistano krovinių vežėjai.

„Vienas iš trečiųjų šalių vežėjų transporto priemonių patikrinimų tikslų yra įvertinti, ar gabenant krovinius tarptautiniais maršrutais yra laikomasi tarptautinių susitarimų reikalavimų. Paprastai tariant, ar kroviniai gabenami turint tam skirtus kelionės leidimus. Be tinkamų kelionės leidimų tokie vežėjai gabenti krovinio negalėtų“, – teigia LTSA direktoriaus pavaduotojas Tomas Kolendo.

Akcijos metu pareigūnai tikrins ne tik, ar vežėjas turi tinkamą leidimą, bet įvertins, ar leidimai nėra suklastoti. LTSA, VSAT ir policijos pareigūnai dirbs pasienio punktuose, o muitinės pareigūnų pajėgos bus nukreiptos į terminalus ir logistikos centrus šalies viduje.

Nustačius pažeidimų, transporto priemonei bus uždrausta važiuoti, kol nebus pašalintas pažeidimas, o vairuotojui bus taikoma administracinė atsakomybė.

Sustiprinti patikrinimai bus vykdomi 24 val. per parą. Numatoma, kad sustiprinta kontrolė truks iki rugpjūčio 1 d.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas