Šeštasis Dakaro greičio ruožas įgauna pagreitį: daug laiko praleido L.Kancius, V.Žala ir vėl patenka į TOP10

Lukas Snarskis

2023-01-06, 10:15 (atnaujinta 2024-06-03, 11:44)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Šeštasis Dakaro greičio ruožas įgauna pagreitį: daug laiko praleido L.Kancius, V.Žala ir vėl patenka į TOP10

Penktadienį Dakaro ralio dalyvius, o taip pat ir gerbėjus, pasitinka kiek sutrumpintas greičio ruožas. Organizatoriai paskelbė, kad jo ilgis sieks 357 kilometrus, vietoje planuotų 466, o pervažiavimas – 562 kilometrai. Tai bus neabejotinai ilgiausia diena šių metų varžybose.

Šiandien šeštąjį greičio ruožą pasitinkančių dalyvių laukia trasa per kopas, o vėliau – ir smėlynus. Tiesa, dėl sutrumpinto maršruto lenktynininkams pavyks išvengti gausybės akmenų. Žinoma, prie starto linijos sutiksime ir komandas iš Lietuvos.

„Constra Racing“ pasirodymą baigė dar prieš startą

„Constra Racing“ ekipažas / „Constra Racing“ nuotr.

Vienintelis lietuvių sunkvežimių klasėje besivaržantis ekipažas savo dieną baigė dar prieš startą. Tik prasidėjus dienai blogomis naujienomis pasidalino Vaidotas Paškevičius, kuris pranešė, kad šiandien startuoti nepavyks, o to priežastis – sunkvežimio gedimas.

„Nauja diena, tačiau ji mums nėra sėkminga. Išvykus iš bivako iškart nustojo dirbti vienas variklio cilindras. Greitai pavyko sugrįžti, mūsų inžinieriai prisijungė kompiuterį ir pamatė, kad neveikia vienas iš purkštukų. Į tariam, kad tai galėjo sukelti blogi degalai įpilti prieš kelias dienas degalinėje.“, - kalbėjo V.Paškevičius.

Kol kas nėra žinoma ar pavyks sutvarkyti sunkvežimį ir startuoti rytoj. Komanda ketina pasinaudoti džiokerio taisykle, kuri leidžia startuoti net ir tuo atveju, kai nepavyksta įveikti kažkurio iš etapų. Kaip bebūtų, tam reikalinga važiuojanti transporto priemonė.

Po puikaus starto – techninės problemos

Laisvydas Kancius / Organizatorių nuotr.

„Story Racing“ komandai priklausantis Laisvydas Kancius, kuris Dakare varžosi su keturračiu, sėkmingai startavo ir po 84 kilometrų rikiavosi trečioje pozicijoje. Tačiau vėliau lietuvis susidūrė su techninėmis problemomis. Apie tai pranešė ir Dakaro organizatoriai, tačiau kokios bėdos ištiko lenktynininką – išlieka nežinoma.

Kviečiame sekti karščiausius Dakaro ralio įvykius kartu su mumis, o visas naujienas iš trasos rasite žemiau. Sužinoti kada startuos lietuviai galite paspaudę čia.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas