Visiškas chaosas Dakare: V.Žala pasiekė geriausią asmeninį rezultatą, o „Audi“ komanda išgyvena katastrofišką dieną

Lukas Snarskis

2023-01-06, 15:40 (atnaujinta 2024-06-03, 11:44)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Visiškas chaosas Dakare: V.Žala pasiekė geriausią asmeninį rezultatą, o „Audi“ komanda išgyvena katastrofišką dieną

Šeštąją lenktynių dieną jau įveikė ir automobilių įskaitoje besivaržantys lenktynininkai. Nors „Teltonika Racing“ komanda bendroje įskaitoje jau nesivaržo, tačiau Vaidotas Žala ir šturmanas Paulo Fiuza pademonstravo puikų rezultatą. Lietuviškasis ekipažas į finišą atvažiavo su penktu geriausiu rezultatu šiandien ir lyderiui pralaimėjo 10 min. 33 sek.

Penktadienio greičio ruože triumfavo Nasseras Al-Attiyah, kuris trasą įveikė per 3 val. 13 min. 12 sek. ir daugiau nei trimis minutėmis aplenkė BRX atstovus Sebastieną Loebą ir Fabiano Lurquiną. Trečioje vietoje šiandien finišavo dar vienas „Toyota Gazoo Racing“ ekipažas – tai Henkas Lateganas ir Brettas Cummingsas, kurie lyderiui pralaimėjo 8 min. 52 sek.

N.Al-Attiyah ir M.Baumel ekipažas / A.S.O./C.Lopez nuotr.

„Toyota Gazoo Racing“ komandos nariai įsitvirtino ir tarp pirmaujančių bendroje įskaitoje. N. Al-Attiyah užtikrinai pirmauja ir nuo H.Lategano, kuris rikiuojasi antroje vietoje, jau turi daugiau nei valandos pranašumą. Trečioje bendros įskaitos vietoje – „Overdrive“ atstovai Lucasas Moraesas ir Timo Gootschalkas, kurie nuo antrosios vietos atsilieka beveik 7 minutes.

Šiandien Dakaras baigėsi Stephane‘ui Peterhanseliui, kuris dar šeštajame kontroliniame punkte patyrė avariją, o jo šturmanas Edouardas Boulangeris atsidūrė ligoninėje. Tai labai skaudi žinia ir visai „Team Audi Sport“ komandai, kadangi šis duetas rikiavosi antroje bendros įskaitos vietoje. Ir lyg to būtų negana, sėkmė nusisuko ir nuo Carloso Sainzo bei jo šturmano Lucaso Cruzo.

Carlosas Sainzas / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Ispaniškasis duetas, kuris taip pat atstovauja „Audi“ komandai patyrė avariją ir vietoje stovi jau daugiau nei tris valandas. Su elektriniu „Audi“ bolidu, panašu, kad lieka varžytis tik švedas Mattias Ekstromas ir jo šturmanas Emilis Bergkvistas, kurie šiandien finišavo už V.Žalos ir užėmė šeštąją vietą. Lenktynių lyderiui jie pralaimėjo 10 min. 59 sek.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas