Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai naktinių priemonių metu užfiksavo net 30 greičio mėgėjų, iš kurių net 8 skriejo 121-144 km/h greičiu. 

144 km/h greičiu, kai leistinas greitis 70 km/h, Pilaitės pr. lėkęs automobilis BMW užfiksuotas rankiniu matuoklis „Lazer Cam“ šiandien apie 1 val. 13 min. Aštuoniolikmetei, dar nepatyrusiai BMW vairuotojai (gimusiai 2006 m.), už nustatyto greičio viršijimą surašytas administracinio nusižengimo protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d.) ir paskirta 225 eurų bauda bei specialiosios teisės atėmimas vairuoti transporto priemones 12 mėn. 

Praėjusią savaitę Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai taip pat fiksavo greičio mėgėjus – trikoju greičio matuokliu „Poliscan“ užfiksuotas 1 241 greičio viršijimo atvejis. Visiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai. 

Policijos pareigūnai primena, kad po vasaros į sostinės gatves išvažiuoja apie 30-40  proc. daugiau automobilių palyginti su vasarą fiksuojamu srautu – suintensyvėjęs srautas pasipildo vaikus į mokyklas vežančiais tėvais ir į mokslus kolegijose bei universitetuose grįžusiais studentais. Pareigūnų patarimas – atidžiau planuoti keliones pirmosiomis rudens dienomis – tam gali pasitarnauti ir išmaniosios programėlės. Jose vairuotojai pažymi eismo įvykius ir spūstis, o į tai atsižvelgus galima pasirinkti ilgesnį, tačiau galbūt kiek greitesnį maršrutą.

Kad kelionės mieste rugsėjį būtų kuo sklandesnės ir saugesnės, kelių policija suaktyvins patruliavimą gatvėse, prie mokyklų ir darželių, nuolat fiksuos ir greičio mėgėjus.

Pareigūnų teigimu, viena pagrindinių taisyklių, kurios svarbu nepamiršti – eismo dalyvių elgesys turi būti grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas