Broliai šveicarai atgaivino septintojo dešimtmečio legendą: pristatytas miniatiūrinis automobilis, kuris nustebins ne tik išskirtine savo išvaizda

Lukas Snarskis

2022-12-24, 07:36 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Šveicarai garsėja savo tikslumu ir kruopštumu, tačiau jų sukurtas mažiausias elektromobilis pasaulyje savo mielumu pavergė internautus. Prieš kurį laiką pristatytas „Microlino” debesėlis pagaliau išvažiavo į gatves ir dar geriau pademonstravo savo apvalų kūnelį.

Broliai šveicarai atgaivino septintojo dešimtmečio legendą: pristatytas miniatiūrinis automobilis, kuris nustebins ne tik išskirtine savo išvaizda

Akivaizdu, kad „Microlino” kūrėjai, du broliai Oliveris ir Merlinas Oubuterai, įkvėpimo sėmėsi iš praėjusio amžiaus viduryje pasaulį nustebinusio legendinio „BMW Isetta”. Į automobiliuką įlipama pro priekines duris, o kėbulo forma nukelia į šeštojo dešimtmečio Italiją. Žinoma, akis užkliūva ir už keleto modernių detalių - LED posūkių ir galinių žibintų bei veidrodėlių esančių priekinių lempų.

Kaip ir galima tikėtis, mažame kėbule vietos ne per daugiausiai. Gamintojas skelbia, jog „Microlino” telpa „du suaugusieji ir 3 alaus dėžės”. Sutikime, įdomus tūrio apibūdinimas. Vis dėlto daugiau vietos greičiausiai nė nereikia, nes ši transporto priemonė skirta riedėti miesto keliais. Verta pastebėti ir tai, jog šio elektromobilio svoris siekia vos 496 kilogramus, o ilgis – 2,5 metro.

„Mūsų tikslas buvo sukurti alternatyvą įprastiems automobiliams. „Microlino“ tai daro žymiai geriau nei dviračiai – suteikia apsaugą nuo prastų oro sąlygų, turi vietos bagažui, gali sėdėti du žmonės“, - teigė vienas iš automobilio kūrėju O.Oubuteras.

Iš techninės pusės stebuklų naivu tikėtis. Vienu įkrovimu „Microlino” gali nuriedėti iki 230 km, o maksimalus greitis - 90 km/h. Nieko labai išsiskiriančio, tačiau miesto gyventojams - per akis. Maža to, bendrovė žada, kad elektromobiliuko baterija iš įprasto elektros lizdo įsikraus vos per 4h.

„Kadangi jis yra mažesnis nei įprastas automobilis, jo gamybai sunaudojama mažiau medžiagų, o jo baterija yra mažesnė, vadinasi, sunaudojama mažiau elektros“, – pridūrė jo brolis Merlinas. – Taigi, ekologinis pėdsakas yra maždaug trečdalis įprasto elektromobilio“.

Šie trimis ratais aprūpinti elektromobiliai yra gaminami Italijoje, o jau dabar yra sulaukę daugiau nei 35 tūkst. rezervacijų. Skelbiama, jog „Microlino“ kainuoja tik maždaug 15 tūkst. eurų. Tikriausiai nėra pats pigiausias automobilis rinkoje, tačiau jis ne tik išsiskiria savo dizainu, tačiau ir dydžiu.

Verta paminėti ir tai, jog brolių Oubuterų įkurta bendrovė į šio elektrinio mažylio kūrimą investavo daugiau nei 10 mln. eurų. Tiesa, jie neatskleidžia tikslios investicijų sumos.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas