Įvairūs gamintojai dirba ties sprendimais, kurie leistų pasiūlyti ženkliai spartesnį įkrovimą, o tuo pačiu ir didesnį nuvažiuojamą atstumą. Kinijos automobilių kompanija „Zeekr“ dabar pristatė naują akumuliatorių, kurį galima įkrauti vos per 10 minučių. elektromobilių ridos nerimo.

Bendrovės išplatintame pranešime teigiama, kad patobulinta ličio geležies fosfato baterija nuo 10 proc. iki 80 proc. įkraunama per 10 su puse minutės, prijungus ją prie „Zeekr“ itin greito įkrovimo stotelės V3. Šios baterijos bus montuojamos į „Zeekr 007“ sedaną, kuris bus pradėtas pardavinėti jau kitą savaitę.

Verta paminėti ir tai, jog net ir esant minus 10 laipsnių šalčiui, kai akumuliatorių baterijos greičiau praranda savo sukauptą energiją, jos bus įkraunamos iki 80 proc. per maždaug 30 minučių.

Šis „Zeekr“ sprendimas gali ženkliai prisidėti prie elektromobilių rinkos judėjimo į priekį. Baimė dėl tokių transporto priemonių įveikimo nuotolio – baimė, kad akumuliatorius išsikraus dar nepasiekus kelionės tikslo arba kad vairuotojai įstrigs ilgose eilėse prie įkrovimo stotelių – yra viena iš pagrindinių kliūčių, trukdančių elektromobilių naudojimui.

Dėl šios priežasties, prasidėjus pirmai elektromobilių pirkimo bangai, išpopuliarėjo iš tinklo įkraunami hibridiniai automobiliai ir prasidėjo akumuliatorių gamintojų ginklavimosi varžybos dėl vis galingesnių ir greičiau įkraunamų elementų.

„Zeekr“ nuo savo veiklos pradžios 2021 metų spalio mėnesį savo pirkėjams pristatė daugiau nei 300 tūkst. automobilių. Ji paskelbė apie planus parduoti transporto priemones ne tik Kinijoje, bet ir Europos, Lotynų Amerikos ir kitose Azijos rinkose.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas