Keliuose pareigūnai stabdys lengvuosius ir krovininius automobilius, autobusus. Vėliau tokie reidai bus atliekami kitose valdybose ir tęsis iki spalio pabaigos. Daugybę kalbų sukėlę patikrinimai gali pridaryti rimtų nemalonumų vairuotojams.

Bilis.lt primena, jei aplinkosaugininkai nustatys, kad tarša viršija leistinas normas, bus surašomas administracinio nusižengimo protokolas, pagal kodekso 307 straipsnį. Vos tik priėmus pakeitimus – tai garantavo baudą, tačiau šis straipsnis buvo pakoreguotas.

Šių metų birželį įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimams, aplinkosaugininkai, nustatę transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija ribines vertes, pirmą kartą tokių transporto priemonių vairuotojams skirs įspėjimą.

Remiantis administracinių nusižengimų kodeksu, Transporto priemonių, ne keliais judančių mechanizmų ir įrenginių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, eksploatavimas užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo 100 iki 300 eurų ir baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 300 iki 500 eurų.

Tame pačiame straipsnyje minima ir tai, kad transporto priemonių, ne keliais judančių mechanizmų ir įrenginių su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimas užtraukia baudą asmenims nuo 100 iki 300 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 300 iki 500 eurų.

Tai reiškia, jog pirmąjį kartą jums gali pavykti išvengti baudos ir gausite tik įspėjimą. Tačiau padarius pakartotinius pažeidimus – gali tekti gerokai paploninti piniginę. Skelbiama, kad pakartotinis pažeidimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 500 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 900 eurų.

Straipsnyje taip pat pažymima, kad transporto priemonių, ne keliais judančių mechanizmų ir įrenginių su sumontuotu gamintojo nenumatytu išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos veikimui neigiamos įtakos turinčiu prietaisu ar įrenginiu, kuris išderina gamintojo numatytą išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos veikimą, eksploatavimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 600 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 750 iki 1 500 eurų.

Padarius šį pažeidimą pakartotinai – užtraukia baudą asmenims nuo 600 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1 500 iki 2 250 eurų. Negana to, už šiuos administracinius nusižengimus privaloma skirti prietaiso ar įrenginio konfiskavimą.

Transporto priemonių techninės apžiūros dokumento galiojimas

Šių metų rugpjūčio 1 d. įsigaliojus Lietuvos transporto saugos administracijos direktoriaus įsakymo pasikeitimams, vairuotojams skiriama daugiau laiko pasirūpinti savo transporto priemone iki nustojant galioti techninei apžiūrai.

Remiantis atnaujintu įsakymu techninės apžiūros dokumentas baigs galioti po septynių darbo dienų nuo sprendimo surašymo momento, tačiau jeigu bus nustatytas skysčių nuotėkis – techninės apžiūros dokumentas baigs galioti iš karto ir tokia transporto priemonė negalės dalyvauti eisme.

Septynių darbo dienų terminas suteikiamas tam, kad transporto priemonių savininkai ar naudotojai galėtų sutvarkyti automobilius ir po to atlikti techninę apžiūrą. Jei per šį laikotarpį techninės apžiūros centruose bus neatlikta pakartotinė techninė apžiūra, įrodanti kad ribinės vertės nebeviršija leistinų normų, techninės apžiūros galiojimas bus panaikintas.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas