Metai iš metų „Tesla“ vadovas Elonas Muskas reklamuoja savarankiškai vairuojančius automobilius, teigdamas, kad tai yra transporto ateitis. Ir nors įspūdinga, vairavimo asistavimo „Tesla“ automobilių technologija kelia įspūdį, vistik pilnai savarankiškai vairuojantys automobiliai kol kas lieka neprieinami.

Dar balandžio mėnesį, „X“ platformoje, E. Muskas netikėtai pranešė, kad „Tesla“ ketina pristatyti savo naująjį „Robotaxi“ jau rugpjūčio 8 dieną. Detalių buvo pateikta mažai, tačiau pranešimas sukėlė spekuliacijų bangą. Kai kuriems abejojant robotaksi galimybėms artimiausiu metu, kiti vieningai sutinka, kad tai potencialiai gali pakeisti visą transporto rinką.

Tačiau situacija pasikeitė. JAV elektromobilių milžinė atidėjo naujojo „Robotaxi“ pristatymą, kuris buvo numatytas rugpjūčio 8 dieną, ir dabar jis planuojamas tik spalio mėnesį, praneša „Bloomberg“. Dabar tokią informaciją patvirtino ir pats E. Muskas.

Amerikietis atskleidė, jog tokia atidėjimo priežastis – svarbūs priekinės dalies dizaino pakeitimai, o kadangi „Tesla“ komandos dabar turės daugiau laiko dirbti su automobiliu, jos taip pat gali „parodyti keletą kitų dalykų“, kad ir kas tai būtų.

E. Muskas atvirai nepatvirtino gandų apie spalio mėnesio pristatymo terminą, bet ir nepaneigė – o kai tokiuose pranešimuose, kaip praėjusios savaitės, kas nors pateikiama neteisingai, jis paprastai labai greitai juos paneigia, todėl galime drąsiai manyti, kad bent jau dabar „Tesla“ tikslas yra spalis.

Priminsime, jog „Teslai“ nėra naujiena užsibrėžti ambicingus planus ir neįvykdyti jų terminų. Dar 2019 metais E. Muskas skelbė, kad robotaksi šturmuos gatves dar iki 2020 metų. Nepaisant prielaidų rinkoje, robotaksi kelia daug klausimų apie ateities automobilių nuosavybę.

E. Muskas jau senokai įsivaizdavo, kad „Tesla“ autoparko savininkai gali dalytis važiavimais ir gauti pinigų net tada, kai transporto priemonė nenaudojama. Toks modelis meta iššūkį tradicinį suvokimą apie automobilių nuosavybę ir gali reikšmingai pakeisti visą transporto rinkos vaizdą. Bet ar tai gali įvykti per naktį? Žinoma, ne, tačiau tikrai nereikės laukti dešimtmečių kol autonominiai taksi taps norma.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas