Beveik trys ketvirtadaliai, arba 72 proc., amerikiečių mano, kad elektra varomiems automobiliams reikia didesnių pradinių investicijų, palyginti su naftos produktais varomais automobiliais, o vidutinis elektra varomas automobilis vis dar kainuoja daugiau nei vidutinis benzinu varomas automobilis.

Tačiau amerikiečių nuomonė apie šių transporto priemonių įkrovimo ar degalų sąnaudas išsiskiria. Apie 36 proc. respondentų teigia, kad elektromobilius įkrauti kainuoja mažiau nei benzinu varomų transporto priemonių degalų pylimas, 28 proc. – kad daugiau, o 32 proc. mano, kad išlaidos yra maždaug vienodos.

Atrodo, kad plačiai nuskambėję pranešimai apie elektromobilių patikimumo problemas įsitvirtino: pusė amerikiečių dabar teigia, kad elektromobiliai yra mažiau patikimi nei benzinu varomos transporto priemonės, t. y. 16 punktų daugiau nei 2021 m. Tik 9 proc. teigia, kad elektromobiliai yra patikimesni, o 38 proc. – kad elektromobiliai ir degalus naudojančios transporto priemonės yra maždaug vienodai patikimos.

Be to, panašu, kad nuomonė, jog elektromobilius smagiau vairuoti, jau išblėso. „Pew“ apklausos duomenimis, tik 13 proc. respondentų teigia, kad elektromobilius vairuoti smagiau nei benzinu varomas transporto priemones. Daugiau nei pusė (59 proc.) teigia, kad abiejų tipų transporto priemones vairuoti maždaug vienodai smagu.

Amerikiečiai vis dar palankiau vertina elektromobilius nei degalus naudojančias transporto priemones dėl jų naudingumo aplinkai: beveik pusė (47 proc.) teigia, kad elektromobiliai yra naudingesni aplinkai nei benzininės transporto priemonės. Tačiau net ir šiuo atveju elektromobiliai praranda savo žavesį – nuo 2021 m. šios kategorijos žmonių dalis sumažėjo 20 punktų, nuo 67 proc.

Turbūt didžiausias veiksnys, nepalankiai veikiantis elektromobilius, yra nuomonė, kad nėra pakankamai įkrovimo stotelių, kad būtų patogu turėti elektromobilį. Apskritai 56 proc. amerikiečių ne per daug arba visai netiki, kad JAV bus sukurta reikiama infrastruktūra dideliam elektromobilių skaičiui palaikyti. Dar 31 proc. yra šiek tiek įsitikinę, o tik 13 proc. yra labai arba labai įsitikinę.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas