Pasaulinė elektromobilių rinka auga, rodo naujausias „Rho Motion“ atliktas rinkos tyrimas, tačiau pagrindinė to priežastis – ženkliai išaugusi paklausa Kinijoje. Europoje ir Šiaurės Amerikoje fiksuojama stagnacija.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius, elektrinių automobilių pardavimai Kinijoje išaugo 31 proc., lyginant su praėjusių metų vidurkiu. Vien gegužę augimas šioje šalyje siekė 36 proc. Situacija JAV ir Europos rinkose yra gerokai prastesnė ir čia augimas siekia atitinkamai 5 ir 4 proc.

Žvelgiant į bendras pasaulines tendencijas, sausio – gegužės mėnesiais užfiksuotas 20 proc. augimas. Tačiau tai tik pabrėžia, kaip toli į priekį Kinija pažengė automobilių elektrifikavimo srityje – ji iš esmės gali išjudinti visą pramonę. Šios šalies elektromobilių rinka sudaro daugiau nei 50 proc. pasaulinių pardavimų. Iki birželio mėnesio pasaulyje buvo parduota 5 mln. elektrinių transporto priemonių.

Analitikai mano, kad elektromobilių pardavimus Šiaurės Amerikos ir Europos regionuose stabo ekonominės kliūtys bei mažėjančios paskatos. JAV ir ES įvedus didesnius tarifus kiniškų elektromobilių importui, dar labiau sumažėjo tokių transporto priemonių paklausa, mat nemaža jų dalis importuojama būtent iš Kinijos.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas