2026 metų viduryje „Aehra“ ketina pradėti gaminti visureigį „Impeto“ ir sedaną „Estasi“. Du elektromobiliai būtų gaminami Mosciano Sant’Angelo mieste Abrucų regione Centrinėje Italijoje, o per metus planuojama paruošti 25 tūkst. kiekvieno modelio vienetų.

Įmonė teigia, kad „Impeto“ ir „Estasi“ suprojektuoti ir sukonstruoti taip, kad užtikrintų 800 km nuvažiuojamą atstumą. Transporto priemonės, varomos vieno priekinio ir dviejų galinių 800 AG variklių, išvystys maksimalų 260 km/h greitį, o nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės greičiau nei per 3 sekundes.

Abi transporto priemones suprojektavo Filippo Perini, anksčiau dirbęs „Alfa Romeo“, „Lamborghini“, „Italdesign“ ir „Genesis“. „Aehra“ atstovai teigė, kad planuoja sukurti 540 darbo vietų Mosciano gamykloje ir dar 110 darbo vietų Milane, kur įsikūrusi bendrovė.

prašomas finansavimas apima dviejų transporto priemonių kūrimą ir naujos gamyklos statybą.

„Bus be galo malonu, jei Italijos vyriausybė pritars mūsų paraiškai dėl finansavimo ir jei ji bus atrinkta kaip nacionalinės strateginės svarbos projektas“, – rugpjūčio 6 dieną pranešime spaudai sakė „Aehra“ įkūrėjas ir pagrindinis akcininkas Hazimas Nada.

H. Nada yra 40 metų Jungtinėse Valstijose gimęs Italijos pilietis, Šveicarijoje gyvenančio Egipto bankininko sūnus. Anksčiau jis dirbo prekiaudamas žaliavomis per Šveicarijos bendrovę „Lord Energy“.

Kitas steigėjas – Sandro Andreotti, buvęs Italijos kariuomenės desantininkas, kartu su H. Nada įkūręs vertikalių vėjo tunelių įmonę „AeroGravity“.

„Aehra“ nepaskelbė galutinės informacijos apie abiejų automobilių kainas, nors per visureigio pristatymą 2022 metais sakė, kad jis greičiausiai kainuos nuo 160 tūkst. iki 180 tūkst. eurų.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas