Nuo rugpjūčio 1 d. visose kintamosios srovės (galia iki 22 kW) stotelėse įkrovimo kaina bus 0,29 Eur/kWh, o greitas (galia iki 50 kW) ir ypač greitas (galia – daugiau kaip 50 kW) įkrovimas kainuos 0,39 Eur/kWh. Pokytis įgyvendinamas siekiant vairuotojams teikti patogesnes paslaugas ir taupyti jų laiką, kurį iki šiol vairuotojai skirdavo kainų tikrinimui bei palyginimui su kitais įkrovimo paslaugų teikėjais.

„Vairuotojai elektromobilių įkrovimo infrastruktūra nori naudotis patogiai ir visuomet aiškiai žinoti, kiek paslaugos jiems kainuos. Mūsų įkrovikliai visą informaciją pateikia lietuvių kalba ir visuomet rodo kainą, apskaičiuotą pagal įkrautos energijos kiekį, tačiau dabar sistema bus dar aiškesnė, nes kainos nebesiskirs skirtinguose įkrovimo taškuose“, – sako bendrovės „Eleport“ vadovas Lietuvoje Kazys Pupinis.

„Eleport“ kainas savo įkrovimo stotelėse vienodina ne tik mūsų šalyje, bet ir daugelyje Latvijos krovimo taškų bei Lenkijoje. Be to, Lenkijoje nebebus taikomas užimtos prieigos mokestis, kurį taiko kai kurie elektromobilių stotelių operatoriai, kad vairuotojai įkrovimo jungčių neužimtų ilgiau nei trunka papildyti elektromobilio energijos atsargas.

„Ši naujovė taip pat yra naudinga į Lenkiją keliaujantiems lietuviams – dabar jie galės ramiai palikti prie įkroviklių prijungtus savo automobilius ir pavalgyti, apsipirkti ar kitaip praleisti savo laiką nebijodami papildomų išlaidų. Be papildomo mokesčio prijungtą elektromobilį bus galima palikti ir per naktį, o tai leis kur kas lanksčiau planuoti savo laiką“, – pažymi Kazys Pupinis.

Suplanuota tinklo plėtra

„Eleport“ taip pat aktyviai plečia įkrovimo stotelių tinklą Lietuvoje – liepą naujos įkrovimo stotelės atidarytos Mažeikiuose (šalia PC „Moneta“) ir Vilniuje (PC „Mandarinas“). Artimiausiu metu „Eleport“ įrengs dar 11 naujų elektromobilių įkrovimo stotelių mūsų šalyje. Du nauji įkrovimo taškai Vilniuje bus atidaryti jau kitą savaitę, dar trys – per artimiausius du mėnesius.

„Kuo daugiau įkrovimo stotelių yra prieinamos elektromobilių vairuotojams, tuo jų kelionės yra patogesnės, todėl tinklo plėtra – labai reikalinga. Vienas labiausiai pasiteisinusių mūsų plėtros projektų – didžiausias įkrovimo centras Vidurio ir Rytų Europoje, esantis Kauno „Akropolyje“. Jame sukurta infrastruktūra leidžia vienu metu krauti iki 40 elektromobilių, o didesnė dalis krovimo prieigų yra skirta greitam įkrovimui“, – sako „Eleport“ vadovas Lietuvoje.

Šiuo metu „Eleport“ Baltijos šalyse ir Lenkijoje iš viso valdo daugiau kaip 800 stotelių. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje klientai gali patogiai atsiskaityti naudodami tą pačią programėlę arba kortelę, o stotelės yra integruotos į daugelio elektromobilių gamyklines navigacijos sistemas, kad būtų paprasta jas rasti ir planuoti keliones. Stoteles automobilio navigacijoje gali rasti visi „Tesla“, „Vokswagen“, „Škoda“, „Audi“, „KIA“, „Hyundai“ ir kitų gamintojų elektromobilių vairuotojai.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas