Internautai sukūrė tikrą lietuvių svajonę: tokio elektrinio „Tesla“ varianto dar būsite nematę

Lukas Snarskis

2021-12-04, 14:55 (atnaujinta 2024-06-03, 11:52)

0 komentarų
Internautai sukūrė tikrą lietuvių svajonę: tokio elektrinio „Tesla“ varianto dar būsite nematę

Kompiuterinės grafikos vaizdų kūrėjo Sugaro Chowo, kuris socialiniuose tinkluose žinomas kaip „sugardesign_1“, turime sukurtą neįtikėtiną „Tesla Model 3“ modelio universalo versijos vaizdą. Ką gali žinoti, galbūt ateityje pamatysime, kaip tokie ir panašūs fantazijos vaisiai virsta realybe?

„Tesla Model 3“ yra geriausiai parduodamas visų laikų elektromobilis, tapęs labai populiariu visame pasaulyje. Tiesą sakant, tai pirmasis elektromobilis, sėkmingai pranokęs benzinu ar dyzelinu varomus konkurentų modelius. Kai pirmą kartą visuomenei buvo paviešintas jo „brolis“ – „Tesla Y“, kai kurie žmonės sakė, kad jis nebus gerai parduodamas, nes tai – beveik tas pats „Tesla Model 3“. Tačiau, kaip prognozavo kompanijos generalinis direktorius Elonas Muskas, „Y“ modelis parduodamas tiesiog beprotiškais tempais.

Nors „Tesla“ gamyba yra labai apribota ir kompanijai šiuo metu nebūtų protinga į sąrašą įtraukti dar vieną parduodamą transporto priemonę, galime lažintis, kad „Model 3“ universalas būtų parduodamas gana gerai. Toks variantas būtų ypač aktualus Europoje, kur universalai labai populiarūs. Tačiau nemažai žmonių nustebtų dėl to, kaip gerai toks automobilis galimai būtų parduodamas ir už Atlanto – JAV.

JAV sedanai ir universalai nebėra populiarūs, bet, nepaisant to, žmonės mėgsta ir noriai perka „Model 3“ ir „S“ „Tesla“ automobilius. „Polestar 2“ iš esmės yra hečbekas, kaip ir „Model S“. Pirmasis „Porsche“ sukurtas visiškai elektrinis automobilis „Taycan“ yra sedanas. Galima įsigyti ir „Taycan“ „Cross Turismo“ komplektacijos, kitais žodžiais tariant, universalo, modelį. Kadangi pirkėjai JAV ėmė pereiti prie krosoverių, yra didelė tikimybė, kad naujos „mišrios“ automobilių konfigūracijos rinkoje prigis, ypač elektromobilių krosoveriai. Tiesą sakant, „Porsche“ jau kuria naujo automobilio konfigūraciją, kuri, anot jos, yra sedano ir krosoverio mišinys, tačiau tuo pačiu turi net tris sėdimų vietų eiles. Manome, jog tai bus kažkas panašaus į mikroautobusą.

Nenuostabu, jei atsiradus elektromobiliams istorija pasikartotų ir pradėtume matyti universalus ir mikroautobusus primenančius elektrinius krosoverius. Tik pagalvokite, „Ford“ uždėjo „Mustang“ pavadinimą ant keturių durų krosoverio, kuris realiai nėra labai nutolęs nuo tokio automobilio kaip „Subaru Outback“. Mes tokį automobilį pavadintume visureigiu, tačiau šiuo metu jis vadinamas sedanu, kuris turi papildomą paaukštinimą ir daugiau erdvės salone, nei įprasta sedano tipo automobiliui. Būsimas „Hyundai Ioniq 5“, sulaukęs daug teigiamų atsiliepimų, taip pat turi labai unikalų dizainą, pagal kurį kai kas laikė šį krosoverį universalu.

Bet kuriuo atveju mums įdomi Jūsų nuomonė. Parašykite, ką manote apie aukščiau pavaizduoto „Tesla Model 3.5“ atvaizdavimą. Galbūt elektromobiliai gali paskatinti automobilių gamintojus sukurti visiškai naujus transporto priemonių dizainus, kurie neatitinka dabartinės automobilių formos dėl savo žemesnių platformų?

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas