Italijos automobilių legenda sugrįžta: paaiškėjo, kada bus pristatytas naujas modelis, pirmosios detalės nustebins daugelį

Lukas Snarskis

2023-03-18, 12:54 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

„Lancia“ – Italijos pasididžiavimas, „Stratos“ ir „Delta Integrale“ kūrėjas. Kompanija, kadaise garsėjusi našumu ir dizainu, kuri šio amžiaus pradžioje pasimetė ir nusprendė, kad geriausias verslo modelis – klijuoti savo logotipą ant „Fiat“ ir „Chrysler“. Šios „Lancia“ nebėra.

Italijos automobilių legenda sugrįžta: paaiškėjo, kada bus pristatytas naujas modelis, pirmosios detalės nustebins daugelį

Kaip ir daugelis kitų automobilių gamintojų, taip ir visiškai nauja ir blizganti „Lancia“ daugiausia dėmesio skirs elektra varomoms transporto priemonėms, tačiau joje bus naudojama praeities dizaino kalba. Plataus užmojo klasikinio prekės ženklo atgimimo tikslas pavadintas „Lancia's New Renaissance“.

Atgimimas prasidėjo nuo naujo logotipo ir koncepcinio automobilio, tiksliau, dizaino koncepcijos, nepanašaus į nieką, ką esame matę iki šiol. Logotipe išlaikyta klasikinė skydo forma, tačiau įvestas naujas, modernus šriftas. Dizaino koncepcija bus žinoma kaip „Pu+Ra“, kas reiškia „grynas ir radikalus“. Dabar jau aišku kada debiutuos ir pirmasis koncepcinis automobilis.

„Lancia“ vadovas Luca Napolitano paskelbė, jog jau balandžio 15 dieną bus surengtas „Emozione Pu+Ra“ renginys. Šios spaudos konferencijos metu bus pristatytas „Lancia Concept“ elektrinis automobilis, o kartu su juo ir dizaino linija, kuria vadovautis ketinama ateinančius dešimt metų. Kartu su renginio data, buvo pasidalinta ir nuotrauka, kuri atskleidžia įdomius automobilio dizaino sprendimus.

Žinoma, balandžio 15 dieną bus pristatytas tik koncepcinis modelis, o pirmoji nauja „Lancia“ bus žinoma kaip „Ypsilon“, kurią planuojama pristatyti jau 2024 metais. Nuo tada bendrovė kas dvejus metus pristatys po naują modelį, o iki 2028 metų bus parduodami tik elektriniai automobiliai su šio gamintojo logotipu. Bendrovė planuoja atidaryti 100 naujų salonų visoje Europoje, o automobilius pardavinės ir internetu.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas