Kinijos automobilių gamintojai veržiasi į Europą: gamyklą Europoje planuoja atidaryti dar vienas gamintojas, paaiškėjo, kurioje šalyje ji bus statoma

Arnas Balčiūnas

2023-12-23, 10:44 (atnaujinta 2024-06-03, 11:50)

1 komentaras

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne naujiena ir didėjantis Kinijos gamintojų populiarumas.

Kinijos automobilių gamintojai veržiasi į Europą: gamyklą Europoje planuoja atidaryti dar vienas gamintojas, paaiškėjo, kurioje šalyje ji bus statoma

Kinijos automobilių gamintojai itin aktyviai skverbiasi į Europos rinką. Bendrovės ne tik siūlo vis daugiau savo elektromobilių europiečiams, tačiau ir ketina statyti gamyklas. Apie tokius planus patvirtino ir BYD, kuri ruošiasi atidaryti pirmąją savo elektromobilių gamyklą Europoje.

Pranešama, jog pirmoji BYD gamykla turėtų būti atidaryti Vengrijoje, o per keletą metų šioje vietoje būtų sukurta tūkstančiai darbo vietų. Kompanijos atstovų teigimu, čia bus naudojama pažangi įranga ir automatizuoti gamybos procesai. Naujojoje gamykloje BYD gamins ne tik automobilius, bet ir elektromobilių baterijas.

Akivaizdu, jog Kinijos bendrovė siekia Europos rinkai skirtus elektromobilius gaminti kuo arčiau pardavimo vietų, o Vengrija priklauso Europos Sąjungai ir yra Šengeno zonos narė. Tai reiškia, jog čia pagamintoms transporto priemonėms nebūtų taikomi jokie muitai, kuomet automobiliai būtų parduodami pačiame regione.

Teigiama, kad BYD naujojoje gamykloje, kurią tikimasi pastatyti per dvejus metus, planuoja pagaminti daugiau kaip 100 tūkst. elektromobilių per metus.

Verta paminėti ir tai, jog BYD jau turi vieną gamyklą Europoje, o ji taip pat veikia Vengrijoje. Čia Kinijos bendrovė gamina autobusus. Senajame Žemyne galima rasti ir daugiau Kinijos kompanijų gamyklų. „Nio“ turi baterijų keitimo stotelių gamyklą, o Vengrijoje akumuliatorių gamyklą ketina atidaryti ir CATL.

BYD generalinis direktorius Europoje Michaelas Shu šių metų pradžioje atskleidė, kad iki 2030 metų kompanija nori užimti 10 proc. Europos elektromobilių rinkos. BYD savo veiklą Europoje pradėjo dar 2022 metais, kuomet pirmąsyk dalyvavo Paryžiaus automobilių parodoje ir šiuo metu savo veiklą vykdo 19 Europos valstybių. Spalio mėnesį BYD pradėjo pardavimus Vengrijoje - tai pirmoji Rytų Europos šalis, kurioje ji veikia.

1 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas