Kinijos elektromobilių milžinė ruošiasi plėtrai: netrukus debiutuos du nauji prekės ženklai, vienas iš jų turėtų būti aktualus ir europiečiams

Lukas Snarskis

2022-11-20, 10:11 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Elektrinių automobilių rinkoje vis labiau auga konkurencija. Didžiulę įtaką tam daro ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus pristato ne tik vietinėje rinkoje, tačiau jau veržiasi į kitus regionus. Net ir Europoje galima įsigyti nemažai skirtingų elektromobilių, kurių gamintojai – Kinijoje.

Kinijos elektromobilių milžinė ruošiasi plėtrai: netrukus debiutuos du nauji prekės ženklai, vienas iš jų turėtų būti aktualus ir europiečiams

Didžiausias Kinijos elektrinių automobilių gamintojas BYD yra pasiryžęs dar labiau plėstis ir dabar aiškėja bendrovės planai 2023 metams. Remiantis naujausia informacija, Kinijos milžinė jau kitąmet ketina pristatyti du naujus prekinius ženklus, kurie vartotojams pasiūlytų aukščiausios klasės įkraunamus hibridus, o taip pat ir elektromobilius.

Pirmasis prekinis ženklas, kuris bent jau pradžioje, bus pasiūlytas Kinijos rinkoje – tai „Yangwang“. Tokią informaciją patvirtino BYD prezidentas Wangas Chuanfu. Skelbiama, jog šis įmonė bus atsakinga už aukščiausios klasės transporto priemonių kūrimą. Apie antrąjį prekinį ženklą daug informacijos nėra, tačiau tai turėtų būti įdomesnės naujienos europiečiams.

Kinijos milžinės atstovai vis dar dirba ties antrojo prekinio ženklo pavadinimu, kuris turėtų būti sudarytas iš angliškų žodžių. Teigiama, kad ši dukterinė kompanija bus pristatyta pirmojo 2023 metų ketvirčio metu, o tuo pačiu metu debiutuos ir pirmasis naujojo BYD prekinio ženklo elektrinis automobilis. W.Chuanfu atskleidė, jog pastaroji naujiena pasiūlys neįtikėtinus technologinius sprendimus bei kainuos nuo 140 tūkst. eurų.

Deja, tačiau kol kas daugiau informacijos apie BYD planus nėra pateikiama. Verta prisiminti, jog ši Kinijos milžinė pirmąjį savo elektrifikuotą automobilį pristatė 2018 metais, kuomet debiutavo įkraunamas hibridas „BYD F3“. Dar šių metų pradžioje kompanija paskelbė ir apie visiškai sustabdyta automobilių su vidaus degimo varikliais gamybą.

Pranešama, kad per pirmuosius dešimt 2022 metų mėnesių BYD pardavė 1,4 mln. įkraunamų hibridų ir elektrinių automobilių. Tai leido užfiksuoti net 234 proc. augimą, lyginant su analogišku periodu 2021 metais.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas