Kinijos milžinė drebina automobilių rinką: elektrinio mažylio kainai neprilygsta net ir pasiūlymai skelbimuose

Lukas Snarskis

2022-12-20, 11:08 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Kinijos automobilių gamintojai vis aktyviau dalyvauja elektromobilių rinkoje, o siekdami pritraukti pirkėjų dėmesį siūlo ir itin įdomius sprendimus. Jau ne kartą matėme akį traukiančius modelius iš mažesnių kompanijų, o dabar išskirtinę naujieną pademonstravo ir Kinijos milžinė „Geely“.

Kinijos milžinė drebina automobilių rinką: elektrinio mažylio kainai neprilygsta net ir pasiūlymai skelbimuose

Vienas didžiausių automobilių gamintojų Kinijoje dar praėjusią savaitę pristatė naująjį „Panda Mini EV“ elektrinį automobilį. Daugybės dėmesio ši bendrovės naujiena susilaukė dėl savo itin žemos kainos, kuri siekia vos 5 400 eurų. Šiandien gamintojas pateikė daugiau informacijos apie šią savo naujieną.

Žvelgiant į šio elektromobilio nuotraukas, nesunku pastebėti, jog tai išskirtinai atrodantis modelis. „Geely Panda Mini EV“ yra rožinės spalvos, o akcentai – juodi. Pastarąja spalva padengtas automobilio stogas, veidrodėliai, apipavidalinti ir priekiniai žibintai. Šis dviejų durų modelis turi keturias sėdimas vietas, o bendras automobilio ilgis – 3 065 mm.

Nepaisant nedidelių matmenų, automobilis turi panoraminį stiklinį stogą. Verta pastebėti, jog net ir „Panda Mini EV“ ratai yra panašūs į pandos letenų atspaudus, priekinio buferio apačioje yra apdaila, kuri atrodo kaip pandos ausis, o priekiniai ir galiniai žibintai imituoja pandos akis.

Elektromobilio salonas – rožinės spalvos, o ant jo vairo – „Geome“ logotipas. Daugeliui tai gali pasirodyti keista, tačiau pradinis „Geely“ planas buvo pristatyti šį mažylį naudojant dukterinę įmonę. Kaip jau rašėme praėjusią savaitę, toks sprendimas buvo pakeistas paskutinę sekundę ir, panašu, vairo pakeisti niekas taip ir neprisiruošė.

Naujasis „Panda Mini EV“ turi 9,2 colių prietaisų skydelio ekraną ir 8 colių centrinį valdymo ekraną. Čia rasime ir „Bluetooth“ palaikymą, o naudojama programinė įranga leis nuotoliniu būdu atrakinti „Pandą“, įjungti kintamosios srovės šaltinį, atidaryti bagažinę ir panašiai. Verta pastebėti ir tai, jog šis elektromobilis neturi standartinio raktelio, o norint jį atrakinti – naudojamas išmanusis telefonas.

Pranešama, kad šis „Geely“ mažylis bus aprūpintas 30 kW varikliu, o jame montuojamos LFP baterijos. Ši kombinacija leis elektromobiliui įveikti maždaug 150 kilometrų atstumą. Nors mažylio kaina ir nėra skelbiama, tačiau jis turėtų kainuoti maždaug 5 400 eurus. Tiesa, gamintojas ketina pasiūlyti keletą šio elektromobilio versijų, o brangiausio varianto kaina sieks maždaug 6 800 eurus.

Verta pastebėti, jog tai jau ne pirmas mini elektrinis automobilis, kuris pristatomas Kinijos rinkoje. Šioje šalyje tokio tipo transporto priemonės tampa vis populiaresnės, o gamintojai skiria vis daugiau dėmesio ir jų gamybai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas