Laiką pralenkęs ir legenda tapęs superautomobilis gali sugrįžti: „Honda“ planuoja pristatyti visiškai naują modelį, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Lukas Snarskis

2022-09-28, 12:00 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Pirmosios kartos „Honda NSX“ anuomet sulaužė visus standartus superautomobilių rinkoje ir buvo laikomas geriausiu modeliu visoje rinkoje. Tai buvo nesenstantis inžinerijos kūrinys, kurio kaina šiais laikais siekia šešiaženklę sumą, jeigu tik jums pavyktų tokį modelį rasti.

Laiką pralenkęs ir legenda tapęs superautomobilis gali sugrįžti: „Honda“ planuoja pristatyti visiškai naują modelį, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Po pirmojo modelio išleidimo, kartelė antrajam „Honda“ superautomobiliui buvo iškelta labai aukštai. Kaip dažnai atsitinka, antros kartos „NSX“ nesugebėjo pateisinti lūkesčių – jis nesulaukė susidomėjimo nei dėl siūlomų vairavimo galimybių, nei dėl savo dizaino.

Pasauliui šviesos greičiu judant į elektrifikuotą mobilumą ir vis daugiau gamintojų žengiant į elektromobilių rinką, atrodė, jog „Honda“ savo šansą praleido. Į šią rinką gerokai per vėlai žengusi Japonijos kompanija desperatiškai bando pasivyti konkurentus, o dabar ruošia itin brangų šedevrą.

Šiai dienai „Honda“ jau yra investavusi 40 mln. JAV dolerių tam, kad pilnai pereitų prie elektromobilių gamybos, tačiau toks planas turėtų būti įgyvendintas tik iki 2040 metų. Bendrovės vadovai tikina, kad iki 2030 metų savo prekių kataloge turės bent 30 elektrinių „Honda“ modelių. Jau žinoma, kad pirmieji modeliai, kurie pasieks Europą ir JAV, bus „Prologue“ bei „Acura ZDX“.

„Honda“ yra pasiekusi susitarimą su GM, kuris leis bendrovei gaminti pirmąjį elektrinį modelį, o tuo pačiu tai laimėjo ir šiek tiek papildomo laiko, kuris leistų tobulinti naujos kartos „e:Architeture“ platformą, o tuo pačiu ir pagalvoti apie naujos kartos „Honda NSX“ modelį. Trečios kartos variantas galėtų tapti puikiu įrankiu siekiant parodyti visus bendrovės turimus privalumus bei pažangiausias technologijas.

„Acura“ viceprezidentas neseniai duotame interviu „Nikkei Asia“ patvirtino, kad kai NSX užsidegs žalia šviesa iš bendrovės, tai bus visiškai elektrinis superautomobilis. Jonas Ikeda, kuris yra „Acura“ prekės ženklo vadovas ir viceprezidentas, mano, kad NSX bus puiki platforma „pabrėžti „Honda“ perėjimą nuo vidaus degimo motorų prie elektrinių automobilių gamybos“.

„Honda“ generalinis direktorius Toshihiro Mibe teigė, kad naujasis NSX bus tobulas šios markės modelis, o taip pat puikiai pabrėš „Honda“ elektromobilių platformos galimybes. Jis užtikrino, kad naujasis elektrinis NSX bus ne tik itin greitas tiesiojoje, bet ir naudos itin pažangias elektrines pavaras, kurios leis pademonstruoti net ir ekstremaliausias automobilio valdymo galimybes.

Akivaizdu, kad „Honda NSX“ yra silpnoji kompanijos vadovų vieta ir jie išties planuoja išleisti trečios kartos modelį. Net neabejojama, jog tai tikrai nebus tik minimaliai atnaujintas patobulinimas ir mūsų laukia visiškai atnaujintas superautomobilis. Tikėtina, kad tokia naujiena gali būti pademonstruota jau 2026 metais.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas