Las Vegase bus praverta „Volkswagen“ paslapčių skrynia: jau netrukus bus pristatytas elektromobilis, kuris pakeis legendinį „Passatą“

Lukas Snarskis

2022-12-29, 07:35 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis bus ir 2023 metų pradžia, kuomet Las Vegase įvyks kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje išvysime daugybę naujienų.

Las Vegase bus praverta „Volkswagen“ paslapčių skrynia: jau netrukus bus pristatytas elektromobilis, kuris pakeis legendinį „Passatą“

Ant didžiosios scenos žengs ir vokiečių milžinės „Volkswagen“ atstovai, kurie jau sausio 4 dieną, 02:00 val. Lietuvos laiku, surengs elektrinių automobilių linijos pristatymą. Kompanijos vadovai stengiasi išlikti paslaptingais ir iki šiol nėra žinoma ką tiksliai yra sumanę vokiečiai. Neoficialiais duomenimis, VW turėtų pademonstruoti „ID.Aero“ sedanas.

Remiantis naujausia informacija, „CES 2023“ parodos metu turėtų būti pristatytas dar neužbaigtas elektromobilio variantas, kas tik dar labiau sustiprina kalbas, jog tai bus keturiais varomais ratais aprūpintas „Volkswagen ID.Aero“, kurio oficialus išleidimas turėtų įvykti 2024 metais. Naujasis modelis turėtų užpildyti spragą tarp „Jetta“ ir jau nebegaminamų „Passat“ modelių.

Nors „Volkswagen“ ir neketina pristatyti jau užbaigtos naujojo elektromobilio versijos, tačiau, tikėtina, atskleis tikrąjį jo pavadinimą. Ir tikėtina, kad tai nebus „ID.Aero“. Bendrovė savo elektromobiliams anksčiau naudojo tiek skaitinius, tiek raidinius pavadinimų darinius, todėl neaišku, koks bus galutinis naujojo modelio pavadinimas. Įdomu ir tai, jog VW puikiai sekasi saugoti šią naująją transporto priemonę paslaptyje, nes iki šiol nėra pasirodę pranešimų ir apie prekinio ženklo registracijas, kurios atskleistų galimą pavadinimą.

Tikėtina, kad naujasis VW elektromobilis naudos MEB architektūrą, kuri buvo naudojama ir ID.4 modelyje. „ID.Aero“ turės ir visiškai skaitmeninę informacijos ir pramogų sistemą be fizinės rankenėlės ar mygtukai. Gali būti, kad „Volkswagen“ pasiūlys dvi naujojo elektromobilio versijas: vieno variklio, galiniais ratais varomą modelį, o taip pat ir galingesnę versiją su dviem varikliais ir keturiais varomais ratais. Koncepcinis šio automobilio modelis buvo aprūpintas 77 kWh talpos baterija.

Koncepcinio automobilio pavadinimas „ID.Aero“ leidžia spėti, kad jis pasižymės išskirtine aerodinamika, leidžiančia nukeliauti didelius atstumus su sąlyginai nedidelės talpos baterija. Kaip bebūtų, tikslesnė informacija paaiškės „CES 2023“ parodos metu.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas