Las Vegase pademonstruota automobilių rinkos ateitis: naujausias „Nvidia“ sprendimas suteiks neįtikėtiną galimybę, kokios dar nėra buvę

Bilis.lt

2023-01-04, 12:22 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2023. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o taip pat ir naujausi technologiniai sprendimai. Ir priešingai nei pernai – šiemet žadą atimančių sprendimų yra daug.

Las Vegase pademonstruota automobilių rinkos ateitis: naujausias „Nvidia“ sprendimas suteiks neįtikėtiną galimybę, kokios dar nėra buvę

Technologijų kompanijos „Nvidia“ atstovai paskelbė, jog jų sukurta „GeForce Now“ žaidimų transliavimo platforma jau netrukus pasieks automobilius. Pranešama, kad sprendimas bus panaudotas BYD, „Hyundai“, „Kia“, „Genesis“, o taip pat ir „Polestar“ prekiniais ženklai pažymėtose transporto priemonėse.

Labai panašų sprendimą jau netrukus ketina pristatyti japonų milžinės „Sony“ ir „Honda“, tačiau, akivaizdu, jog „Nvidia“ aplenkė pastaruosius gamintojus. Naujasis sprendimas suteiks galimybę automobiliuose mėgautis tokiais žaidimais kaip „A Plague Tale: Requiem“, „The Witcher 3: Wild Hunt“, „Cyberpunk 2077“, „Fortnite“, „Lost Ark“ ar „Destiny 2“, o taip pat ir daugybe kitų opcijų, kurias galima rasti „Steam“, „Epic Games“ ar EA platformose.

Nors tokie sprendimai gali sukelti nemažai saugumų iššūkių, panašu, kad „Nvidia“ apie tai jau buvo pagalvojusi. Skelbiama, jog žaidimų debesijos paslauga vairuotojui ir priekyje sėdinčiam keleiviui bus prieinama tik tuomet kai elektromobilis stovi arba yra įkraunamas. Žinoma, kitiems keleiviams žaidimais bus galima mėgautis be apribojimų – nesvarbu ar automobilis stovi, ar važiuoja.

Skelbiama, jog „Hyundai Motor“ grupei priklausantys „Hyundai“, „Kia“ ir „Genesis“ prekės ženklai jau dabar palaiko „Nvidia Drive“ sprendimą, kuris ir leis mėgautis „GeForce Now“ paslauga. Kinijos milžinė BYD analogišką palaikymą turėtų suteikti šiemet kuriamiems elektromobiliams. „Polestar“ taip pat naudoja „Nvidia Drive“ savo programinės įrangos palaikymui, o būsimasis „Polestar 3“ bus aprūpintas „Nvidia Drive Orin“ procesoriumi.

Priminsime, kad „GeForce Now“ yra „Nvidia“ sukurta žaidimų transliavimo paslauga, kuri startavo dar 2020 metais. Ši platforma suteikia galimybę žaisti norimus žaidimus bet kokiame įrenginyje – ar tai būtų išmanusis telefonas, ar kompiuteris, na, o dabar ir automobilis.

Daugiau naujienų apie elektromobilius rasite portale bilis.lt

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas