Kietojo būvio baterijos jau kurį laiką yra daugelio gamintojų akiratyje ir panašu, kad 2027 metai gali būti tie metai, kai automobilių gamintojai pagaliau išleis pirmąsias jas naudojančias transporto priemones.

Japonijos automobilių milžinė „Nissan“ šios technologijos premjerai pasirinko ypatingą transporto priemonę – savo pirmąjį visiškai elektrinį „Nissan GT-R“ modelį.

Bendrovės viceprezidentas Ivanas Espinosa atskleidė, kad kietojo būvio akumuliatoriai puikiai tinka elektriniams sportiniams automobiliams, tokiems kaip būsimasis „Nissan GT-R“. Teigiama, kad šios baterijos leidžia sutaupyti daug vietos ir sveria mažiau nei jų ličio jonų analogai, o kartu užtikrina didesnę galią ir energijos kaupimą.

Praėjusių metų spalį „Nissan“ pristatytoje „Hyper Force EV“ koncepcijoje žadama daugiau nei 1 000 kW galia, t. y. daugiau nei 1 MW, o ją pasiekti padės būtent kietojo būvio baterija.

Pranešama, kad naujasis „GT-R“ bus sukurtas „Nissan NISMO“ komandos, kad būtų užtikrinta geresnė aerodinamika, ir jame bus naudojama bendrovės „e-4ORCE AWD“ technologija, užtikrinanti geresnį valdymą ir kontrolę posūkiuose.

Tiesa, „Nissan“ niekur neskuba ir šio elektromobilio pristatymo dar teks palaukti. Jei viskas vyks sklandžiai, pirmasis „GT-R EV“ debiutuos kažkada 2028 metais ir tikėkimės, kad iki to laiko kietojo būvio akumuliatorių technologija bus prieinama masinei gamybai.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas