Norvegai ir toliau stebina visą pasaulį: vidaus degimo varikliai artėja prie visiško išnykimo, „Tesla“ fiksuoja dar neregėtus rezultatus

Lukas Snarskis

2023-04-07, 07:15 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Norvegijoje jau kuris laikas yra parduodama daugiau elektrinių automobilių nei tų, kurie aprūpinti vidaus degimo varikliais. Tačiau kovo mėnesį užfiksuoti rezultatai nustebins net ir visko mačiusius.

Norvegai ir toliau stebina visą pasaulį: vidaus degimo varikliai artėja prie visiško išnykimo, „Tesla“ fiksuoja dar neregėtus rezultatus

Kovo mėnesį Norvegijoje buvo užregistruotas rekordinis skaičius elektromobilių, o tuo turėtų džiaugtis ir JAV elektromobilių milžinė „Tesla“, kuri taip pat fiksuoja rekordus šioje šalyje.

Pranešama, jog kovo mėnesį net 87 proc. naujai užregistruotų automobilių buvo aprūpinti elektriniais varikliais. Norvegijoje šį mėnesį užregistruota 19 366 transporto priemonės, o benziniai ir dyzeliniai modeliai sudarė vos 2,7 proc. visų registracijų.

Kaip skelbia Norvegijos kelių federacija (OFV), šalis artėja link užsibrėžto tikslo, kad 90 proc. automobilių rinkos sudarytų būtent elektromobiliai. Teigiama, kad tokius rezultatas galima būtų pasiekti dar iki šių metų pabaigos. Negana to, norvegai sėkmingai artėja ir prie dar vieno tikslo - kad visų naujų transporto priemonių pardavimus sudarytų nulinės emisijos automobiliai.

Verta prisiminti, jog Norvegija turi priėjimą prie didžiulių naftos išteklių, tačiau nuo 2020 metų aktyviai skatina šalies gyventojus persėsti prie elektromobilių vairo. Šalyje ilgą laiką buvo taikomos įvairios lengvatos, kurios ženkliai prisidėjo prie tokių transporto priemonių populiarumo.

„Naujų dyzelinių ir benzininių automobilių pardavimas Norvegijoje gali tapti istorija“, – sakė OFV direktorius Oyvindas Solbergas Thorsenas.

Tiesa, verta pastebėti, jog hibridinių automobilių pardavimai šalyje siekia maždaug 10 proc., kas rodo, kad dar tikrai ne visi norvegai yra pasiryžę persėsti prie elektromobilio vairo.

Kaip jau minėjome, puikius rezultatus kovo mėnesį šioje šalyje užfiksavo ir „Tesla“, kuri pardavė rekordinį kiekį „Model Y“ elektrinių automobilių. Pranešama, jog kovo mėnesį šio modelio pardavimai siekė 7 445 vienetus, o tai yra geriausias šalyje užfiksuotas rezultatas istorijoje. Iki šiol tokių skaičių nebuvo pasiekęs joks modelis ar gamintojas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas