Programišiai ir toliau naikina rusiškas sistemas: blogos naujienos smogė ir elektromobilių savininkams

Lukas Snarskis

2022-03-02, 14:15 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų
Programišiai ir toliau naikina rusiškas sistemas: blogos naujienos smogė ir elektromobilių savininkams

Rusijos pradėtas karas tęsiasi jau beveik savaitę. Tai tapo neabejotinai karščiausia tema visame pasaulyje, kuri plačiai aptarinėjama visame internete, o tuo pačiu ir suvienijo daugybę žmonių, kurie visomis išgalėmis stengiasi atverti eiliniams Rusijos piliečiams akis.

Daugelis valstybių, įskaitant ir Lietuvą, pritaikė pačias įvairiausias sankcijas, o prie to jungiasi ir didžiausios technologijų kompanijos. Negana to, į kovą prieš Rusiją jungiasi ir didžiulės programišių bendruomenės, kurios jau dabar yra pridariusios nemažai žalos rusams. Neseniai paaiškėjo ir dar vienas jų ėjimas.

Anoniminė programišių grupė sugebėjo nulaužti nacionalinį Rusijos elektromobilių įkrovimo tinklą, kas lėmė, kad ši paslauga tapo neprieinama daugeliui. Įkrovimo stotelės nuo šiol siunčia žinią apie karą Ukrainoje bei ekranuose matomas pranešimas „Out of Service. Glory to Ukraine. Glory to Heroes...“ (liet. Neveikia. Šlovė Ukrainai. Šlovė Herojams...).

Kaip jau minėjome, tai ne pirmas kartas, kuomet programišiams pavyksta nulaužti Rusijoje veikiančias sistemas. Prieš keletą dienų „Anonymous“ grupuotė nulaužė Rusijos televiziją, kurioje buvo transliuojamos ukrainiečių dainos bei vaizdai iš karo niokojamos šalies.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas