Vokietijos automobilių koncernui „Daimler AG” priklausantis gamintojas „Smart“ ką tik pristatė naują automobilį. Kadaise garsėjęs kompaktiškais miesto automobiliais, o pastaruoju metu – elektriniais krosoveriais, „Smart“ atskleidė penktos kartos krosoverio detales.

Gamintojas dar neatskleidžia galios duomenų, tačiau žinome, kad #5 turi 100 kWh 800 V akumuliatorių bateriją, kuri pagal CLTC skaičiavimus užtikrina įspūdingą daugiau kaip 740 km nuvažiuojamą atstumą. 400 kW įkrovimo palaikymas leidžia jį įkrauti nuo 10 iki 80 proc. vos per 15 minučių.

Nors „Smart“ oficialiai nepatvirtino jėgos agregatų parinkčių, Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerijos skelbimas atskleidžia, kad variklis, kurio galia 250 kW arba 267 kW, bus sumontuotas automobilio gale. Taip pat turės dviejų variklių versiją su keturiais varančiais ratais, priekyje bus montuojamas 165 kW, o gale – 267 kW arba 310 kW galios variklis.

Automobilio „Smart #5“ pasižymi išskirtiniais pailgais priekiniais žibintais, sujungtais plona šviečiančia juosta, o „Summit Edition“ apdaila suteikia patvarumo – ant stogo sumontuota šviesos juosta ir šoniniai laipteliai, kurie gali atrodyti šiek tiek per dideli, tačiau jie padeda lengviau pasiekti stogo bagažinę.

Viduje rasite odines sėdynes, ąžuolo medienos apdailą, o nulinės gravitacijos priekinės sėdynės, kurios atsilenkia iki 121 laipsnio, sukuria išties malonią atmosferą. Aplinkos apšvietimo sistema su 256 spalvomis ir 21 garsiakalbio „Sennheiser“ garso sistema dar labiau sustiprina aukščiausios klasės įspūdžius.

Salone taip pat įmontuotas 10,3 colio skaitmeninis prietaisų skydelis, du 13 colių ekranai ir 25,6 colio HUD. Informacijos ir pramogų sistema turi liūto avatarą, pavadintą Leo, ir modernų dirbtinio intelekto balso asistentą, galintį atsakyti į natūralios kalbos klausimus.

Išties maloniai pasirūpinta ir galiniais keleiviais: šildomos sėdynės, reguliuojami atlošai ir elektra valdomas saulės skydelis. Lėktuvo stiliaus LED skaitymo žibintai su „pirmos klasės“ nustatymu ir komforto režimas, suteikiantis daugiau vietos kojoms, visa tai  užtikrina malonią kelionę visiems keleiviams.

Sėdynes galima nulenkti ir sukurti dvivietę arba vienvietę miegamąją vietą. Visame salone yra 34 daiktadėžės, bagažinė, kurioje galima papildomai laikyti daiktus, ir erdvus krovinių skyrius, į kurį, nulenkus galines sėdynes, galima sutalpinti iki 1530 litrų bagažo.

Dėl prabangos, technologijų ir praktiškumo derinio „Smart #5“ yra pasirengęs sudrebinti elektrinių visureigių rinką. Tai akivaizdus įrodymas, kad „Smart“ nebėra tik miesto automobilių prekės ženklas – tai rimtas varžovas aukščiausios klasės elektromobilių segmente.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas