Tai gali visiškai pakeisti Europos automobilių rinką: „Fiat“ ruošia naują elektromobilį, kuris nustebins savo itin žema kaina, sužinokite kiek jis kainuos

Arnas Balčiūnas

2023-12-23, 12:06 (atnaujinta 2024-06-03, 11:50)

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Tačiau viena iš didžiausių problemų – aukštesnės tokių automobilių kainos.

Tai gali visiškai pakeisti Europos automobilių rinką: „Fiat“ ruošia naują elektromobilį, kuris nustebins savo itin žema kaina, sužinokite kiek jis kainuos

Gamintojai ieško būdų kaip galėtų pasiūlyti pigesnius elektrinius automobilius, o jau netolimoje ateityje turėtumėme išvysti nemažai tokių modelių. Nebrangų elektromobilį ketina pasiūlyti ir „Fiat“, kuri ketina atnaujinti jau egzistuojantį „Panda“ modelį. Gamintojas ketina pasiūlyti naująjį „Pandina“ variantą.

Naujasis „Fiat Pandina“ bus gaminama trijuose skirtinguose žemynuose, tačiau jis bus parduodamas visame pasaulyje su tam tikromis pritaikymo galimybėmis, priklausomai nuo rinkos, kurioje perkamas šis elektromobilis. Skelbiama, jog automobilis bus prieinamas su hibridine arba elektrine pavara, tačiau didžiausias jo privalumas – kaina.

Pranešama, jog pilnai elektrinė „Pandina“ versija Europoje kainuos maždaug 20 tūkst. eurų, o norintys įsigyti hibridinį variantą turės sumokėti nuo maždaug 15 tūkst. eurų. „Stellantis“ valdomas prekės ženklas gamybą ketina pradėti Serbijoje esančioje gamykloje, o vėliau ji bus išplėsta ir į gamyklas Brazilijoje bei Maroke.

„Stellantis“ vadovai mano, kad „Pandina“ elektromobilis taps populiaria transporto priemone Balkanų regione dėl nedidelės kainos ir į miestą orientuotų matmenų. Teigiama, kad šio automobilio ilgis sieks vos 4 metrus ir vienu įkrovimu galės įveikti maždaug 200 kilometrų.

Serbijoje esančioje gamykloje jau vyksta darbuotojų mokymai, o pati gamyba turėtų prasidėti visai netrukus. Verta paminėti ir tai, jog tai bus pirmasis elektromobilis, kuris gaminamas Balkanuose esančioje gamykloje. Dar visai neseniai, „Stellantis“ pasirašė sutartį su Serbijos vyriausybe dėl paskatų gamybai, o iš bendros 190 mln. eurų investicijos, 48 mln. eurų skirs būtent šios šalies vyriausybė.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas